Bij Skin Innovations in Tilburg werken wij met het Amerikaanse doktersmerk Murad. Dit doktersmerk is ontwikkeld door dermatoloog Dr. Howard Murad. Hij begon met de ontwikkeling van zijn uiterlijke en ook innerlijke verzorgingsformule, toen hij zijn patiënten wilde helpen. Hij is begonnen met drie thema's voor een gezonde huid: 

  1. Hydratoren: deze ingrediënten verbeteren het vermogen van de huid om water aan te trekken, maar belangrijker nog: dat de huid water kan vast houden. 
  2. Ontstekingsremmers: deze ingrediënten zorgen ervoor dat de huid wordt verzacht en ook gekalmeerd.
  3. Antioxidanten: de antioxidanten zorgen ervoor dat de huid een bescherming krijgt tegen celbeschadiging.

Alle producten van Dr. Murad zijn gebaseerd op bovenstaande ingrediënten. De bovenstaande punten zijn nu wereldwijd bekend als 'HET Murad Recept'. 

Waarom Murad? 

Dr. Murad deed onderzoek naar de processen waardoor het lichaam en ook de huid kwetsbaarder wordt voor ziektes en veroudering. Hierin ontdekte hij dat er een overeenkomst is in alle huidverouderingen en dat is het verlies van haar cellulaire kracht. Deze onderzoeken hebben geleid naar de welbekende Inclusive Health levensstijl van Murad. Hierbij worden de cellen beschermd zodat er sterke nieuwe cellen opgebouwd kunnen worden. Wanneer iemand zich volledig houdt aan de Inclusive Health levensstijl en ook de producten van Murad gebruikt zal diegene een jongere versie van zichzelf creëren. Dit noemt Dr. Murad: "Youth Building". Het overtreft andere simpele anti-aging strategieën en bereikt een huid met een jeugdige uitstraling en betere gezondheid.

 
murad

Murads 3-stappensysteem

Ieder huidtype of huidprobleem kan door het 3-stappensysteem worden verbeterd en zelfs worden opgelost. Zoals wij wel eens zeggen: "De weg naar een gezonde huid is net zo simpel als tot 3 tellen!"

  1. Reinigen - Tonifiëren: het reinigen van je gezicht, het liefst twee keer per dag om vuil, make-up en dode huidcellen te verwijderen. Gebruik de toner niet vaker dan twee keer per dag om de pH waarde van de huid te herstellen en om de huid zo ook te kunnen voorbereiden op de volgende stap.
  2. Behandelen - Herstellen: stap twee is de belangrijkste stap in het huidverzorgingsritueel. Volg de gebruiksaanwijzingen die de specialist van Skin Innovations je hierbij meegeeft. Zo wordt de huid hersteld en geoptimaliseerd, zodat de huid zich kan beschermen tegen toekomstige schade. 
  3. Hydrateren - Beschermen: de laatste stap is om het vochtniveau van de huid weer op een goed niveau te krijgen. Zo kan de huid zich herstellen. Gebruik iedere dag een bescherming tegen de zon, ongeacht de activiteiten en weersomstandigheden van die dag!