Je huid verjongen; het is eenvoudiger dan je denkt!

geplaatst in: Huidverbetering | 0

Vaak wordt gedacht dat alleen de schoonheidsspecialiste je huid kan verbeteren. Dat klopt deels. Als je je huid wilt verjongen dan:

... wordt 70% van het eindresultaat bepaald door wat jij zelf doet.
... en 30 % door de behandeling van de schoonheidsspecialiste.

Als je je huid een jongere uitstraling wilt geven kun je dat dus voor een groot deel ook zelf doen. Het is echt niet nodig om iedere dag uren voor de spiegel te staan. Nee, 's morgens en 's avonds 5 minuten en 2x per week een kwartiertje. Dat moet toch wel lukken!?

Ik zal je helpen met een aantal tips. Begin met de basis (tip 1-4) en kijk welke tips je daarnaast ook nog in je routine kunt gaan opnemen.

Beauty tips:

 1. Reinig je huid 's morgens en 's avonds. Alleen al door dit iedere dag te doen. zal je huid er veel frisser, gladder en schoner uit gaan zien. Wat wel erg belangrijk is om een reinigingsproduct te gebruiken dat past bij jou huid.
 2. Breng een serum aan op je gereinigde huid. Een serum is heel belangrijk!! Een serum is namelijk een product waar de meeste werkstoffen in zitten voor een mooie huid. Een serum is ook een product waarmee je je huid het meeste kunt verbeteren.
 3. Breng iedere morgen, zomer én winter, zon of geen zon, over het serum een dagcrème aan met een zonnefilter. De zon is huidverouderingsfactor nummer 1!! (zon-) licht beschadigt de huid en veroorzaakt verslapping, rimpelvorming en vorming van pigmentvlekken.
 4. Breng iedere avond na het serum, een nachtcrème aan om de huid te verzorgen en te voeden.
 5. Gebruik 2 x per week een peeling/scrub die past bij jouw huid. Je verwijdert dode huidcellen van het huidoppervlak. je huid voelt direct gladder aan en ziet er frisser uit.
 6. Na een peeling kan je huid alle producten veel beter opnemen. Profiteer hiervan door direct na de peeling een masker aan te brengen. 10 minuten op de huid laten zitten en er af halen, Je eigen mini behandeling is nu compleet.
 7. Drink voldoende! 1,5 liter water of (groene) thee per dag. Nog beter is het om je water te eten. Maar hoe dan? Dit doe je door zoveel mogelijk groente en fruit te eten.
 8. Eet bij voorkeur gekleurde groente en fruit zoals blauwe bessen, bramen, frambozen maar ook rode paprika, worteltjes. Deze bevatten veel antioxidanten die je huidcellen beschermen tegen schadelijke invloeden van buiten af.
 9. Eet gezonde vetten zoals zalm, walnoten, avocado en kokosolie. Deze vetten zorgen voor een soepele huid en voorkomen vochtverlies.
 10. Voor optimale huidverbetering van binnenuit vul je je voeding aan met supplementen gericht op huidverbetering, meer energie en vitaliteit.
 11. Zorg voor voldoende slaap en ontspanning. Ga lekker wandelen, fietsen of fitnessen. Of doe aan yoga of mindfulness.
 12. Vermijd de zonnebank en rook niet.
 13. Verwen jezelf eens lekker met een schoonheidsbehandeling. Heerlijk ontspannend en je houdt je huid in topconditie.

EXTRA TIP: zijn deze tips niet voldoende om jouw huid te verjongen. Vraag dan eens naar de mogelijkheden die er zijn voor jouw huid in de salon.

EXTRA TIP: Blijft je huid dof, droog of onzuiver? Overweeg dan een professionele peeling in de salon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *