Waarom is mijn huid zo gevoelig de laatste tijd?

geplaatst in: Huidproblemen, Huidverbetering | 0

Is dit een vraag die wel vaker door je hoofd speelt? Heb je het idee dat je huid steeds gevoeliger wordt? Het is belangrijk dat je er dan achter komt waarom dit gebeurd en misschien belangrijker nog wat je er aan kunt doen om dit op te lossen. Wij hebben een aantal dingen opgeschreven waardoor de huid gevoeliger kan aanvoelen dan op andere momenten. Herken je hier iets uit? Lees dan ook meteen hoe je de gevoelige huid het beste kunt helpen.

gevoelig

Hoe kom ik aan een gevoelige huid?

Allereerst waarom wordt mijn huid steeds gevoeliger? Er zijn meerdere antwoorden te geven op deze vraag:

  • De huid wordt ouder en dus dunner, zo kan het dus zijn dat je huid minder goed tegen weersomstandigheden kan, schade vanaf buiten en dat je huid hier meer op reageert dan dat het vroeger deed;
  • Verschillende seizoenen; misschien merk je het nu wel meer sinds het weer wat kouder is dat je huid droger kan aanvoelen en dus wat gevoeliger is. Dit kan zeker te maken hebben met de seizoenen. Nu we bijna in de winter aankomen is het vooral lastig om de huid goed gehydrateerd te houden aangezien het vocht bijna uit de huid wordt getrokken door de kou!
  • De huidverzorgingsproducten die je gebruikt kunnen ervoor zorgen dat je huid reageert. Wanneer je bijvoorbeeld een te heftige reiniging hebt voor jouw huidtype zal de huid hierop reageren en gevoelig aanvoelen.
  • Wanneer je veel scrubt zal dit de bovenste huidlaag aantasten. Het is goed om eens in de zoveel tijd te scrubben maar wanneer je een gevoelige huid hebt kan je dit alleen nog maar erger maken wanneer je een grove scrub gebruikt.
  • Scheren voor mannen in het gezicht en vrouwen merken dit misschien wel op andere plekken. De huid kan hierdoor roder worden en gevoelig aanvoelen.
  • Veel roken kan ervoor zorgen dat je huid gevoelig wordt. Je zorgt er bij roken namelijk voor dat je huid dunner wordt door alle giftige stoffen die hierin zitten. Wanneer je stopt met roken zul je vaak een minder gevoelige huid ervaren.

Oplossingen voor de gevoelige huid

  • Aanpassen van je voeding. Voeding rijk aan antioxidanten zoals Vitamine A, C en E en natuurlijke oliën en ook vette vis kunnen ervoor zorgen dat de huid minder gevoelig wordt;
  • Het is belangrijk dat je de huid altijd beschermt ook al is het een bewolkte dag! Zorg ervoor dat je altijd een SPF-factor in je dagcrème hebt zitten. En dat je een SPF bescherming in je tas hebt zitten. De zon is funest voor onze gevoelige huid.
  • Dep na het douche de huid droog in plaats van dat je de huid droog veegt. Zo zorg je ervoor dat je de bovenste huidlaag niet aantast.
  • Zorg voor de juiste producten bij jouw huidtype. Het is belangrijk dat je de juiste producten gebruikt want anders kun je de gevoelige huid alleen maar aanhouden of zelfs verergeren. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt dus zorg ervoor dat je een goed advies krijgt van een schoonheidsspecialisten met voldoende ervaring over de gevoelige huid.

Een gevoelige huid is vervelend daarom is het oh zo belangrijk dat je goed weet wat je hier tegen moet doen. Wil je niet meteen naar een schoonheidsspecialisten stappen? Probeer dan de bovenstaande tips. Let is op je voeding. Drink voldoende water! En zorg er vooral voor dat je de juiste producten gebruikt voor jouw huid.

Wil je meer weten over de gevoelige huid of wil je een huidanalyse laten maken door een specialist op dit gebied? Maak dan hier een afspraak voor een een gratis huidanalyse!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *