Hoe je jouw winter routine omzet naar de lente!

geplaatst in: Huidverbetering | 0

De lente staat alweer bijna voor de deur. En dat betekent dat we de winterjassen weer langzaam kunnen opbergen. De zonnebrillen weer uit de la kunnen halen en onze huidverzorging alvast lente-klaar kunnen maken.

Na maanden van koude wind, vriestemperaturen, sneeuw en modder is de lente alweer bijna daar! En net zoals we de winter vaarwel gaan zeggen, kunnen we ook onze droge en jeukende huid gaan vervangen voor het nieuwe seizoen!

Met de langere dagen in aantocht en (hopelijk) een beetje meer blootstelling aan de zon. Is het belangrijk om je huidverzorging opnieuw te beoordelen voor de zonnigere dagen die in onze toekomst liggen!

lente

We hebben een aantal simpele stappen voor je opgeschreven om jouw winter routine om te zetten naar de lente!

Exfoliëren

De huid heeft het zwaar gehad in de winter dus nu is het tijd om de huid een handje te gaan helpen. Tijdens de winter wordt de huid dof, dus als je een zachte scrub gebruikt om de dode huidcellen van je gezicht af te wrijven. Zul je jouw stralende huid weer terug vinden.

Misschien is scrubben niet echt iets voor jou, bedenk dan de voordelen die je krijgt wanneer je de huid wel scrubt. Zoals onder andere anti-aging! Het scrubben van de huid is een belangrijke factor wanneer je jouw huidverzorgingsdoelen wilt bereiken.

Hydrateren

Een stap die we net zo goed niet meer hoeven te noemen omdat het eigenlijk ALTIJD wel terugkomt, is hydrateren. Tijdens de warmere maanden heeft onze huid de neiging om meer water vast te houden, dus je hebt dan grof gezegd minder hydratatie nodig. Vervang daarom in plaats van je zware wintercreme naar een lichte moisturizer waardoor de huid beter kan ademen.

Beschermen

Dit is eigenlijk een regel die je het hele jaar door moet volgen, maar omdat het zo belangrijk is voegen we hem gewoon weer toe in ook dit rijtje: bescherming! Vooral nu de zonnigere dagen er aan gaan komen is het belangrijk dat je jouw huid ieder moment van de dag beschermt. Kies voor een dagcrème met een SPF factor er in. Indien je veel buiten komt overdag is het belangrijk dat je jezelf tijdens bijvoorbeeld je pauze nog even een keer insmeert met een SPF-factor. Denk trouwens niet alleen aan je gezicht, maar bijvoorbeeld ook aan je lippen en je nek!

Lente schoon!

Net als je huis heeft ook je schoonheidsroutine van tijd tot tijd behoefte aan een goede opruiming. Een nieuw seizoen is hier perfect voor! Producten die over de houdbaarheidsdatum heen zijn kunnen meer kwaad dan goed doen voor de huid. Gooi alles weg wat meer dan zes maanden oud is en kies voor nieuwe producten!

Vergeet ook niet dat jouw make-up kwasten veel bacteriën kunnen vast houden. Dus geef ook deze eens in de week een grote schoonmaak! Meer tips voor over huidverbetering vind je in onze blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *