Hoe verzorg je de gevoelige huid rondom de ogen?

geplaatst in: Huidverbetering | 0

Donkere kringen en wallen na een rusteloze nacht en fijne lijntjes en rimpels na decennia van gelach en blootstelling aan de zon… De huid rondom de ogen is één van de eerste plekken die tekenen van leven laten zien. Maar we willen natuurlijk voorkomen dat dit ons er moe en ouder uit laten zien dan we ons voelen. 

oogverzorging, ogen

De huid rondom de ogen is tien keer dunner en delicater dan de huid van de rest van het gezicht. En de huid rondom de ogen wordt dunner door de jaren heen, omdat het minder olieklieren heeft en ook minder collageen en elastine. Het verzorgen van dit gebied vereist dan ook de juiste producten, een zachte aanpak en je gezondheid in het algemeen. Wij hebben een lijstje gemaakt van een aantal dingen om rekening mee te houden bij het verzorgen van de ogen:

  1. Goede voeding

De huid is een reflectie van de algehele gezondheid, oftewel: je bent wat je eet. Een gezonde voeding is dus erg belangrijk voor een gezonde huid. Drink voldoende water om de huid gehydrateerd te houden en eet genoeg voeding rijk aan Omega-3, Vitamine C en antioxidantrijke Vitamines A en E. 

  1. Eet geen suiker

Door een proces dat bekend staat als glycatie, beschadigen suikermoleculen collageen en elastine. 

  1. Stop met roken

We hoeven je waarschijnlijk niet te overtuigen dat roken slecht voor je is. Nicotine verstopt de bloedvaatjes in het gezicht. Hierdoor worden er minder voedingsstoffen opgenomen, wat leidt tot een afbraak van collageen. 

  1. Draag SPF en zonnebril

UV- straling versnellen het proces van veroudering. Breng daarom dagelijks een SPF aan, voordat je van huis weggaat. Draag daarnaast ook nog eens een zonnebril om de ogen extra te beschermen (zoek wel een zonnebril die beschermt tegen UVA en UVB straling). 

  1. Vermijd harde cleansers en scrubs

De reiniging die je gebruikt op je wangen, neus, kin en voorhoofd zijn ontwikkeld om vuil en olie te verwijderen. Waarschijnlijk bevatten deze producten ingrediënten die de gevoelige huid van de ogen kan irriteren. 

  1. Gebruik oogcrème

De huid rondom de ogen vraagt om een andere verzorging dan de rest van het gezicht. Kies voor een oogcrème die vol is met antioxidanten, vitamines en vetzuren. Een oogcrème kan ervoor zorgen dat het vochtbalans in de huid op peil blijft en kan daarna fijne lijntjes en rimpels verminderen. 

  1. Dep zachtjes

Wees zachtjes voor de huid rondom de ogen en probeer niet te wrijven. Gebruik je een oogcrème of serum? Dep het dan op de huid en masseer het zachtjes in de huid rondom de ogen. Gebruik je ringvinger om te deppen, om niet teveel druk uit te voeren. 

Benieuwd welk oogserum jij het beste kunt gebruiken? Laat je adviseren door onze specialist bij Skin Innovations. Neem contact op, of kom gewoon een keertje langs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *