Hoe kun je de huid het beste scrubben?

geplaatst in: Huidverbetering | 0

Heb jij al een scrub toegevoegd aan jouw huidverzorgingsroutine? Een scrub is namelijk een onmisbare stap in jouw huidverzorging. Onze huidcellen vernieuwen zichzelf regelmatig: elke 28 dagen is de huid compleet vernieuwd! Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je moet scrubben. Een scrub verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar stimuleert bovendien ook de bloedcirculatie naar de huid. Het zorgt ervoor dat de huid klaar is om jouw huidverzorging beter te absorberen en zorgt ervoor dat de huid straalt. 

Hoe gebruik je een scrub?

Een scrub is dus perfect om jouw huid te verfrissen. Daarom raden we aan dat je een scrub toe te voegen in jouw huidroutine en jouw huid één keer per week te scrubben. Maar dan is het wel belangrijk dat je een scrub op de juiste manier gebruikt. Wij hebben een aantal tips:

  1. Focus op de gebieden die je wilt scrubben. Droge, schilferige gebieden hebben misschien meer aandacht nodig dan andere gebieden.
  2. Breng de scrub aan in zachte, circulaire bewegingen, tot ongeveer een minuut tijd. Wees zachtjes voor de huid, zeker als je een gevoelige huid hebt. 
  3. Spoel het gezicht met lauwwarm water. 
  4. Breng na het exfoliëren altijd een crème aan, om te voorkomen dat de huid uitdroogt en om de huid te voeden.

Let op! Zoals we hierboven al hebben vermeld raden we aan om één keer per week te scrubben, NIET meer. Door meer te scrubben kun je namelijk schade toebrengen aan de huid, en dat is natuurlijk het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken.

Hoe vind je de juiste scrub?

Niet elke scrub is geschikt voor iedere huid. Het is belangrijk dat je een scrub kiest die bij jouw huidtype en jouw huidconditie past. Maar hoe weet je dan wat je moet kiezen? Bij de meeste scrubs wordt wel aangegeven voor welke huidtype deze geschikt is. Zo heb je scrubs voor bijvoorbeeld een droge, maar ook voor een vette huid. Lukt het jou nog steeds niet om een keuze te maken? Adviseer dan gerust bij een specialist!

Hoe breng je de gezichtsscrub aan?

Gebruik jouw vingers om de scrub aan te brengen op je voorhoofd, neus en kin. Begin op het midden van jouw voorhoofd en werk naar jouw slapen toe. Wrijf zachtjes van de brug van de neus naar het puntje. Maak circulaire bewegingen op de rest van de neus en de wangen. Ga verder van de wangen naar de kaaklijn, naar de kin. En als laatste; ga vanaf je kin naar beneden tot de nek. Vermijd altijd de ogen en de mond. 

Wanneer moet je scrubben?

Wij adviseren om in de avond te scrubben, zodat de huid voldoende tijd heeft (in de nacht) om te herstellen. Zo begin je de volgende dag met een stralende huid! Vermijd direct na het scrubben blootstelling aan de zon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *