Hoe herstel ik de huid na de zomervakantie?

geplaatst in: Huidverbetering | 0

De zomermaanden is het perfecte moment om die broodnodige vakantie te nemen waar je het hele jaar zo naar uit hebt gekeken. Het warme weer, de cocktails bij het zwembad… En terwijl je misschien uitgerust thuiskomt en weer bent opgeladen, is dat voor je huid een ander verhaal. Helemaal na lange vluchten, lange uren in de zon en misschien wel iets meer cocktails dan normaal, hongert de huid om aandacht!

We hebben een aantal dingen opgeschreven die je thuis kunt doen om de huid die extra boost te geven die het nodig heeft. Skin Innovations adviseert om na de zomer altijd voor een gezichtsbehandeling te komen. Op dit moment hebben wij zelfs een prachtige actie die de huid dat kan geven wat het nu nodig heeft.

Maar goed terug naar wat je thuis al kunt doen:

Neem een bad

Tijd om te gaan ontgiften! Voeg 1 kopje zout en een 1 kopje soda toe om het badwater te ontgiften. Ga minimaal 20 minuten in bad je lichaam ontgiften. Wikkel je lichaam in een deken na het bad en je hoofd in een handdoek om verder te ontgiften door transpiratie.

Scrubben

Gebruik een scrub. Gebruik hierbij wel een andere scrub voor het lichaam dan voor het gezicht. De huid van het gezicht is anders dan de rest van het lichaam. Door de scrub poets je de droge en dode huidcellen weg zodat de bloedstroom verbetert en het gezicht glad en stralend wordt.

Bevochtig

Een van de meest bekende bijwerkingen van te veel zon en ook alcohol is uitdroging. Het is belangrijk dat je jouw huid voedt met de juiste moisturizer. Het is belangrijk dat je een crème gebruikt die past bij de behoeftes van jouw huid. Laat je dus adviseren over een crème, smeer niet een goedkope crème op je gezicht die waarschijnlijk minimaal effect heeft.

Hydrateer

Tijd om veel water te drinken! Deze tip komt tot vermoeiens toe terug in bijna alle blogs als het gaat om huidverbetering. Minimaal 2 liter water per dag en je zult zien dat de giftige stoffen in je lichaam beter worden afgevoerd dus een mooiere en stralendere huid!

Verwen de huid met een masker

Eén keer in de maand een masker gebruiken geeft de huid die boost die het nodig heeft. Met iedere week een masker ben jij praktisch een pro!

Wil je meer tips over huidverbertering? Bekijk dan onze blogs of maak een afspraak voor een GRATIS huidanalyse bij onze salon in Tilburg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.