Deze ‘slechte’ gewoontes zijn nog zo slecht niet!

geplaatst in: Huidverbetering | 0

Altijd een mooie rimpelvrije huid, dat is iets waar menig dame (en zeker ook heer) van droomt. Maar wat is nou wel goed voor je huid en wat moet je nou absoluut niet doen. Je hoort zoveel verhalen om je heen. De een smeert nooit wat op zijn/haar gezicht de ander komt om in de potjes en crèmetjes. Er zijn veel gewoontes die vaak worden gezien als slecht voor de huid. Terwijl ze eigenlijk zo slecht nog niet zijn. Wij hebben een aantal ‘slechte’ gewoontes opgeschreven die nog zo slecht niet zijn!

Je gezicht reinigen met zeep

Mijn reinigingsritueel is eigenlijk de langst durende stap als ik kijk naar mijn huidverbetering regime. Een crème en een serum zit er namelijk zo op, maar mijn reiniging is niet 1,2,3 gedaan. Wanneer ik geen zin heb om mijn huid helemaal te reinigen dan gebruik ik gewoon een stukje zeep. Veel dermatologen geven namelijk aan dat eens in de zoveel tijd een stuk zeep gebruiken niet eens zo heel slecht is. Ik wil wel benadrukken dat dit niet iets is wat je altijd moet blijven doen, maar ik wil alleen aangeven dat het zo slecht nog niet is..

Meerdere keren douchen

Heb je last van acne of het je een olieachtige of gevoelige huid, dan kan je jouw lichaam zeker wel meerdere keren op een dag wassen. Wanneer je een droge huid hebt zou ik het niet doen, maar anders is het geen probleem. Door het douche wordt er dan overtollig vuil verwijderd dat de poriën doet verstoppen waardoor acne ontstaat. Stap gerust nog een keer onder de douche, maar denk wel een beetje aan het milieu!

Je gezicht niet reinigen in de ochtend

Het is belangrijker dat je je gezicht ‘s avonds goed reinigt dan in de ochtend. Wanneer je de huid ‘s avonds reinigt heeft het een hele dag vuil op zich gekregen en is het belangrijk dat de huid wordt gereinigd. Tuurlijk raden we wel aan dat je de huid 2 keer per dag reinigt, maar als je het dan een keer laat, doe het dan in de ochtend.

Chocolade

Zijn jullie enthousiast als je de titel leest? Chocolade, ja dames (en ook heren) chocolade is helemaal niet zo erg voor je huid en dan gaat dit wel om pure chocolade. Dit kan de huid zelfs helpen hydrateren en de bloedsomloop helpen vergroten. Wanneer dit in de huid gebeurd kan de huid beter tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Dit komt vooral omdat pure chocolade ook antioxidanten bevat!

Make-up dragen

Het ligt er natuurlijk wel heel erg aan welke make-up jij gaat dragen, maar als je goede make-up hebt (kijk even naar Youngblood Mineral Cosmetics) dan kan make-up je zelfs beschermen. Sommige foundations hebben namelijk SPF bescherming in hun producten zitten. Wanneer de make-up mineraal is zal het de huid ook nog eens niet verstoppen waardoor iedere dag make-up dragen helemaal nog niet zo slecht is!

Dus met andere woorden niet alle ‘slechte’ gewoontes zijn ook daadwerkelijk heel slecht. Bovenstaande gewoontes zijn allemaal gewoontes die wel kunnen, maar alleen kunnen als je wel de juiste producten gebruikt. Wil je een productadvies of wil je weten of jouw gewoontes slecht zijn voor je huid? Maak dan een afspraak voor een gratis huidanalyse en wij beantwoorden al jouw vragen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *