Beweging voor een gezonde huid!

geplaatst in: Huidverbetering | 0

We hoeven je waarschijnlijk niet te zeggen dat beweging goed is voor de gezondheid. Maar beweging is niet alleen goed voor de algehele gezondheid, maar ook voor de huid! Er is een misconceptie dat sporten leidt tot huidproblemen bij mensen die snel last krijgen van acne of last hebben van andere chronische huidcondities zoals rosacea. Zolang je de huid goed verzorgt, kan sporten veel voordelen bieden voor jouw huid! Lees hier meer over de voordelen van sporten voor de huid:

  • Voedt de cellen

Wanneer we sporten, verbetert de bloedcirculatie in de huid. Door een verbeterde bloedcirculatie, kunnen voedingsstoffen beter door de huid worden vervoert. Hierdoor worden de cellen beter gevoed.

  • Verwijdert gifstoffen uit de huid

Het tweede punt heeft ook te maken met de verbeterde bloedcirculatie. Naast dat voedingsstoffen beter kunnen worden vervoerd, kunnen gifstoffen ook beter afgevoerd worden. Oftewel, de cellen worden beter gevoed en gifstoffen worden beter afgevoerd. Het is een win-win!

  • Vermindert stress

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat stress één van de oorzaken van vroegtijdige huidveroudering is. En aangezien sporten een perfecte manier is om te ontspannen en stress te verminderen, is sporten perfect om vroegtijdige huidveroudering door stress te voorkomen. 

  • Voorkomt en verhelpt tekenen van huidveroudering

Uit onderzoek van mensen die dagelijks 30 minuten aerobics uitoefende en mensen die dit niet deden, is gebleken dat de mensen die dit wel deden minder tekenen van huidveroudering vertoonden. 

  • Verbetering van de algehele gezondheid

De huid is een reflectie van de algehele gezondheid. En aangezien we allemaal weten dat sporten goed is voor het lichaam, is het niet moeilijk om tot de conclusie te komen dat dit ook voordelig is voor de huid. Wanneer de algehele gezondheid niet op niveau is, dan zal de huid daaronder lijden.

Verzorging tijdens en na het sporten

Wanneer je sport is het wel belangrijk dat je de huid goed verzorgt. Volg deze tips, zodat de voordelen van sporten voor de huid optimaal zijn.

  • Reinig de huid – het is belangrijk dat je na het sporten snel gaat douchen. Zorg dat je de huid goed reinigt, zowel het lichaam als het gezicht. 
  • Draag de juiste kleding – voorkom irritatie van de huid door loszittende kleding te dragen tijdens het sporten.
  • Gebruik een SPF – sport je buiten? Zorg en dan zeker voor dat je de huid beschermt met een SPF30. Sport bij voorkeur niet buiten, op het heetste van de dag.

Reden genoeg om vanavond toch maar even naar de sportschool te gaan, toch?! Benieuwd welke huidverzorging bij jou past? Laat je adviseren door onze specialist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *