De beste zomer huid tips ooit!

geplaatst in: Huidverbetering | 0

Natuurlijk, de zomer is het seizoen om achterover te leunen, te ontspannen en gewoon te genieten van buiten zijn, maar het is zeker niet het moment om achterover te leunen op het gebied van huidverzorging! UVA / UVB-stralen zijn het hele jaar door schadelijk, maar zijn vooral schadelijk tijdens de zomermaanden, wanneer onze blootstellingsniveaus hoger zijn dankzij de vrije dagen op het strand of in het park.

Daarom is het belangrijk om je te concentreren op zon- en hittebescherming, naast het handhaven van je normale huidverzorgingsroutine. Het kan lastig zijn om te weten waar je moet beginnen wanneer je jouw producten voor een nieuw seizoen moet omschakelen. Maar geen stress want wij hebben een lijst gemaakt die jou gaat helpen de zomer door te komen!

Vergeet de lippen niet

Beetje raar dat we hiermee beginnen misschien, maar dit doen we voor een reden want de lippen worden vaak vergeten. Smeer dus nu ook je lippen in met zonnebrand of gebruik een speciale lippenbalsem met een SPF 15 of hoger.

Koel af met een mist

De Youngblood Minerals in the Mist is ideaal om nu te gebruiken. Naast dat het afkoelend werkt helpt het ook de huid te beschermen, voeden en de vochtbalans te herstellen.

Bescherm je hoofdhuid

Lang haar biedt wat schaduw van de zon, maar de huid kan nog steeds verbranden. Gebruik bijvoorbeeld een zonnespray op de punten waar je haar dunner is dan de rest. Of kies voor een hoed met een brede rand.

Neem een ​​koude douche

Een warme douche na een dag in de zon zorgt alleen maar voor een nog drogere huid. Zet de temperatuur lager en maak gebruik van deze voordelen: het helpt overmatige zweten en het vermindert acne!

Scrub de droge huid weg

Een van de meest effectieve manieren om in de zomer te scrubben is om een scrub op een droge huid te gebruiken VOORDAT je gaat douchen. Gebruik na het douche een volle bodycrème.

Eat your water

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar eet ook voldoende water. Denk hierbij aan meloen, komkommer, tomaat, etc. Vooral de meloen is perfect voor de zomerhuid. Deze vrucht is rijk aan antioxidanten en levert een unieke hydratatie voor de huid.

Behandel donkere vlekken

Aan de zon hangen soms ook nadelen, zo kan het zijn dat je donkere vlekken krijgt op de huid. Probeer deze ook tijdens de zomer te blijven behandelen met de juiste huidverzorgingsproducten. Een behandeling bij de schoonheidsspecialisten kan hiervoor ook geen kwaad!

Vecht tegen acne

Lichaamsacne kan ieder moment van het jaar voorkomen, maar het komt vaker voor tijdens de hetere periodes waarin we meer zweten. Reinig de huid dus iedere dag grondig zodat de verstopte poriën geopend worden.

Niet krabben aan je muggenbulten

Ja het jeukt, maar wanneer je het open krabt kan de wond wel wekenlang blijven zitten. Ook kan het zijn wanneer je dit meerdere malen blijft openkrabben je er littekens aan overhoudt. Dus NIET DOEN!

Versterk je antioxidanten

Antioxidanten zijn de sleutel in de zomer en er zijn talloze manieren om ze in je routine te verwerken. Denk eens aan een serum die antioxidanten bevat!

Vergeet de handen niet!

Je handen zijn altijd in de zon, of je moet iedere dag handschoenen dragen, het is dus belangrijk dat je ook je handen beschermd. Zo voorkom je rimpels en pigmentvlekken.

Help de huid na een verbrande huid

Het melkzuur dat ik yoghurt zit, heeft kalmerende voordelen. Wanneer je goed verbrand bent is dit een oplossing om de huid rust te geven. Ook kan je koud douche zodat de hitte uit de huid trekt. Daarnaast zou je de huid drie tot vier keer per dag met aloë vera moeten insmeren zodat de huid sneller van de verbranding kan genezen.

Eet je SPF (echt waar!)

Er zijn aanwijzingen dat orale inname van vitamine C en E samen het potentieel voor zonnebrand kunnen verbeteren. Een salade met vitamine C-rijke citrus, bessen, tomaat en vitamine E-rijke noten is een ideale SPF-maaltijd.

Gebruik een lichte zonnebrandcrème

Veel zonnebrandmiddelen kunnen zwaar en olieachtig zijn, dit kan bijdragen aan puistjes en een vette huid. Verwissel je huidige SPF voor een lichtgewicht SPF wat direct in de huid trekt en geen witte laag achter laat.

Dit zijn een aantal tips waarvan wij denken dat ze jou de zomermaanden door kunnen helpen. Hopelijk heb je er iets aan gehad en als je vragen en/of opmerkingen hebt dan kun je contact met ons opnemen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *