8 voedingsmiddelen die jouw huid een natuurlijke gloed geven!

geplaatst in: Huidverbetering | 0

Hoe fijn zal het zijn als we de Instagram-filters kunnen overslaan en gewoon direct een stralende huid hebben?

Het blijkt dat de beste vriend van een schoonheidsjunkie (naast haar schoonheidsspecialiste) de supermarkt is. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines kunnen verrassende effecten hebben op jouw huid. In combinatie met de juiste bescherming en huidverzorgingsproducten kom je een heel eind als het gaat om een stralende huid!

Citrusvrucht

Sinaasappels, grapefruit, citroenen en limoenen zorgen voor een geweldige cocktail. Maar ze zijn ook het ticket voor ‘Perfect Skin City’. Vitamine C helpt je huid om collageen te produceren. Het nemen van deze vitamine is een belangrijk element voor het verbeteren van de algehele textuur van de huid

Plus, vitamine C is een antioxidant die kan beschermen tegen schade door de zon, fijne lijntjes en hyperpigmentatie. Dus eet vitamine C en gebruik tegelijkertijd een serum met dit ingrediënt!

voedingsmiddelen

Bosbessen

Hun dieppaarse pigmentatie verwijst naar hun hoge gehalte aan antioxidanten, in het bijzonder kankerbestrijdende en ontstekingsremmende ingrediënten. Door het eten van bosbessen kan de huid gifstoffen (zoals vrije radicalen) van binnenuit verwijderen.

Groene thee

Als het warm is, geeft groene thee catechines vrij, een soort antioxidant met bewezen ontstekingsremmende en kankerbestrijdende eigenschappen. Die de bloedtoevoer naar de huid kunnen stimuleren (de antioxidanten van de thee verminderen als het afkoelt, dus drink het terwijl het warm is.)

Bot-bouillon

Beroemdheden en influencers die hun ochtendkoffie ruilen voor bot-bouillon (nog nooit eerder van gehoord) hebben misschien een nieuw wondermiddel gevonden. Dit drankje is super rijk aan collageen, de meest voorkomende proteïne in het lichaam, te vinden in de huid, botten, spieren en pezen.

En hoewel het collageen dat je eet niet verandert in zuiver collageen in je huid, bleek dat het consumeren van collageen de elasticiteit en hydratatie van de huid kan verbeteren. Waardoor de huid er gezonder en gladder uitziet.

Spinazie

Uit een studie is gebleken dat het eten van spinazie en andere groene bladgroenten geassocieerd is met een verminderd risico op de meest voorkomende vorm van huidkanker.

De vitamine E- en bètacaroteengehalte van spinazie beschermen de huidcellen tegen schade door vrije radicalen (die huidkanker en tekenen van veroudering zoals hyperpigmentatie en fijne lijntjes kan veroorzaken). Bovendien doordringt het water de groene celmembranen, wat resulteert in een vollere en minder gerimpelde huid.

Zoete aardappelen

Net als sinaasappels, zijn zoete aardappelen ook geladen met vitamine C, die rimpels gladstrijken.

Tomaten

Lycopeen, de stof die tomaten rood maakt, helpt huidveroudering en vrije radicalen te elimineren die worden veroorzaakt door ultraviolette straling. Je lichaam krijgt de meest zonwerende voedingsstoffen wanneer de groente wordt verwarmd.

Slechts een halve kop gekookte tomaten of pastasaus heeft 16 milligram lycopeen; samen met voldoende zonnebrandmiddel, zou die dagelijkse dosis je kunnen helpen naar die stralende huid!

Tonijn uit blik

Tonijn uit blik heeft een klein geheim: selenium. Deze voedingsstof helpt elastine te behouden, een eiwit dat je huid glad en strak houdt. De antioxidant wordt ook verondersteld te bufferen tegen de zon (het stopt vrije radicalen gecreëerd door UV-blootstelling van beschadigde cellen).

Voedingsmiddelen en de schoonheidssalon

Dus nadat je bij de schoonheidssalon bent geweest, direct naar de winkel om ook daar het nodige te halen voor jouw stralende huid!

Wil je meer weten over hoe je jouw huid mooi en stralend kunt houden, maak een afspraak bij Skin Innovations in Tilburg voor een kennismakingsgesprek of kijk op onze website naar onze aanbieding gezichtsbehandelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *