8 dingen die je moet weten over microneedling!

geplaatst in: Huidverbetering, Microneedling | 0

Er zijn op dit moment zoveel manieren om je huid strakker te krijgen, denk aan crèmes, serums maar ook aan huidverbeterende behandelingen. Denk aan: gezichtsbehandelingen, natural face lifting, led therapy, so-up reloaded en microneedling (en dan heb ik het nu alleen maar over de behandelingen die we bij onze schoonheidssalon in Tilburg aanbieden, er zijn er nog véél meer!). Wanneer je op zoek bent naar een effectieve manier om fijne lijntjes, hyperpigmentatie en acnelittekens te behandelen dan moet je deze blog doorlezen, want dan zit je perfect bij microneedling!

Microneedling is een behandeling die letterlijk met micronaaldjes de huid in gaat om er zo voor te zorgen dat de huid zichzelf gaat herstellen en zo nieuw collageen aanmaakt. Daarnaast worden de producten door de miniscule gaatjes ook dieper opgenomen in de huid. Is microneedling wat voor jou? Wij hebben 8 punten opgeschreven die jij moet weten voordat je kiest voor microneedling!

1. Maak een afspraak bij een specialist

Het is belangrijk dat je een afspraak maakt bij een specialist op het gebied van microneedling. Het kan namelijk zijn dat jouw huid helemaal niet geschikt is voor microneedling. Wanneer je microneedling toepast terwijl je huid hier eigenlijk niet geschikt voor is, kan het alleen maar meer schade opleveren dan goed doen… In principe is de behandeling perfect voor vele verschillende huidtypes, maar laat je wel adviseren!

2. Hoewel het op elkaar lijkt, microneedling en dermarolling is niet hetzelfde

Om te beginnen zijn de dermarollers gemiddeld naalden van 0,3 mm of kleiner terwijl de micronaalden nog dieper de huid in gaan van 0,5 mm tot 2 mm. Dermarolling kan je vaak ook thuis doen. Dit is bij microneedling niet het geval! Het is belangrijk dat je microneedling laat doen door een specialist, dus ga dit niet thuis proberen!

3. Het is niet geheel pijnvrij

Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden? Toch? Dat is bij deze behandeling een klein beetje het geval, want comfortabel is anders. Ontzettend pijnlijk, nee zeker niet. Vooral rondom het voorhoofd en de jukbeenderen, omdat hier het bot zit, is het even vervelend. Pijnlijker is toch wel echt de bikinilijn harsen bijvoorbeeld.

4. Het is een perfecte behandeling voor zowel acne als voor rimpels

Of je huid nu grote poriën heeft, acne littekens of fijne lijntjes, deze behandeling is daar perfect voor! Het wondgenezingsproces zal bacteriën verwijderen en het regeneratieproces starten voor een nieuwe frisse huid.

5. Je zult meteen een stralende huid hebben

Je kunt direct na de behandeling een beetje roodheid ervaren, maar zodra deze afneemt zul je stralen! De huid zal daarnaast super zacht aanvoelen en direct strakker zijn!

6. Zorg voor de juiste producten na de behandeling

De specialist zal er voor zorgen dat je een kalmerende crème opgesmeerd krijgt die ervoor zorgt dat jij niet als een rode boei de salon uit loopt. Ondanks dat is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt die deze behandeling ondersteunen. Dus laat je adviseren over de juiste producten!

7. Even niet naar de sportschool of sauna gedurende 24 uur

Je huid heeft tijd nodig om te genezen dus is het belangrijk dat je activiteiten vermijdt waarbij je zweet, dit kan namelijk leiden tot ontsteking. Het is ook belangrijk dat je de eerste dagen niet gaat zonnen, UV straling kan namelijk ook voor irritatie zorgen! Gebruik dus sowieso een SPF-factor, nu nog belangrijker dan normaal!

8. Het is niet gratis

Zoals alles in het leven, is ook de microneedling behandeling niet gratis. De behandeling heeft het beste resultaat in een kuur. Dus misschien denk je bij één behandeling, oh dat valt wel mee maar nogmaals voor het beste resultaat heb je er wel minimaal 3 nodig!

Wil je meer informatie over microneedling? Lees dan hier verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *