7 geniale manieren om rimpels te voorkomen terwijl u slaapt!

geplaatst in: Huidverbetering | 0

Je hoort en of zegt het waarschijnlijk wel vaker: je hebt je schoonheidsslaapje nodig! Er zijn manieren die anti-aging kunnen vertragen tijdens je beauty-slaapje, maar kan slapen er voor zorgen dat ik rimpels krijg?

Helaas kan slapen zorgen voor extra rimpels. Wanneer je een katoenen kussensloop hebt kan dit diepe slaap lijnen creëren op je voorhoofd en wangen. Rimpels worden veroorzaakt door het verlies van collageen en elasticiteit, waardoor het volume van de huid wordt verminderd. Maar wanneer er continue druk (door bijvoorbeeld het slapen op de zijkant van je gezicht) of spierbewegingen (zoals lachen) op je gezicht komt te staan zal dit lijnen in je gezicht maken.

Wij hebben 7 geniale manieren opgeschreven die jou kunnen helpen rimpels te voorkomen en vooral niet te verergeren tijdens ons schoonheidsslaapje!

Slaap op je rug

Misschien een inkopper maar alsnog: slapen op je buik of op je zij betekent dat er een constante druk op je gezicht staat. Na verloop van tijd zal dit er voor zorgen dat je slaap lijnen zult krijgen. Dit zorgt ook voor de lijnen rondom de decolleté. Je kunt dit verhelpen door gewoonweg op je rug te slapen. Zo oefen je geen druk uit op je gezicht en ontstaat er ook geen vouw in je deco. Natuurlijk is het lastig om dit te controleren, zeker als je slaapt, maar dit kun je oefenen. Begin gewoon op je rug en niet al meteen op je zij, op lange termijn zul je zien dat het gebruikelijk wordt!

Speciaal kussen

Ben je niet echt een rugslaper? Dan zou je ook nog een speciaal kussen kunnen komen die de rimpels minimaliseert, de huid schoon houdt en zelfs hebt bij het hydrateren van de huidcellen! Je kunt op internet intoetsen: ‘Anti-rimpel kussen’ en de resultaten zullen er uit stromen!

Upgrade je kussensloop

Wanneer je niet comfortabel op je rug slaapt kun je je kussensloop ‘upgraden’ van een katoenen kussensloop naar zijde of satijn. Met zijde of satijn zal de huid niet ‘vouwen’ waardoor je sneller rimpels krijgt.

Probeer retinol in de nacht

Retinol is op dit moment één van de krachtigste ingrediënten tegen huidveroudering. Retinol mag je alleen maar gebruiken voordat je gaat slapen omdat je dan niet de zon in mag. De vitamine-A in retinol stimuleert collageen zodat fijne lijntjes verminderen en rimpels worden voorkomen. Je hebt ook speciale oogcrèmes die retinol bevatten, voor minder rimpels rondom de ogen!

Advies over retinol producten? Neem hier contact met ons op of stuur een e-mail!

Gebruik een nachtcrème

Nachtcrèmes zijn vaak een wat zwaardere, hydraterende crèmes die voor overdag niet lekker kunnen aanvoelen, maar voordat je gaat slapen heerlijk is.

Advies over de juiste nachtcrème? Neem hier contact met ons op of stuur een e-mail!

Schoonheidsslaapje

Eigenlijk zoals we begonnen, zo eindigen we ook: met het schoonheidsslaapje. Het heet niet voor niets het schoonheidsslaapje. Om je huid voldoende rust te geven is het belangrijk dat je 7 tot 8 uur slaap krijgt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *