De 7 huidverzorgingsfouten die je waarschijnlijk maakt!

geplaatst in: Huidverbetering | 0

We gaan er van uit dat omdat je Skin Innovations op Facebook volgt dat je dus ook bezig bent met huidverbetering en huidverzorging. Dus dan kunnen we zeggen dat we zeker weten dat je voor je huid zorgt, maar doe je het wel goed? Ongeacht hoeveel je denkt dat je weet kunnen een paar slechte gewoonten je ervan weerhouden om je beste gezicht naar voren te brengen. Wij hebben een aantal grote huidverzorgingsfouten opgeschreven die een wereld van verschil kunnen maken!

Te vaak reinigen

Een logische gedachten, hoe vaker ik mijn gezicht was hoe beter mijn huid er uit komt te zien. Toch? Helaas is dit niet het geval. Wanneer je constant aan het reinigen bent haal je niet alleen de vuile huidlaag weg. Je haalt ook de huidlaag weg die juist wel goed is voor de huid. Hierdoor krijg je alleen maar meer verstopte poriën, pukkeltjes en mee-eters. 2 keer per dag is genoeg! Of je schoonheidsspecialiste moet iets anders aangeven.

Grof omgaan met de ogen

Niets tegen lachlijnen, maar wrijven op de dunne, gevoelige huid rondom de ogen kan ervoor zorgen dat deze sneller opduiken. Als je bijvoorbeeld je oogmake-up wilt verwijderen is het belangrijk dat je dit met beleid doet. Houdt een watje met reiniging eerst 30 seconden op de oogleden en wrijf het dan voorzichtig weg. Gebruik ook bij het aanbrengen van een oogcrème een lichte aanraking. Eerder tappen dan drukken en duwen.

Het kiezen van de verkeerde producten

Ondanks dat we weten dat het verleidelijk is om te vallen voor de miljoenen-producten die er nu zijn. Je kunt je het beste vasthouden aan wat je schoonheidsspecialiste aan je heeft verteld. Wanneer je bijvoorbeeld last van acne hebt, dan heb je een ander soort product nodig dan wanneer je last hebt van een gevoelige huid. Het is belangrijk dat je hier goed op let!

Alles inzepen

We leven niet meer in de jager-verzamelaar tijd en de meeste mensen zijn aan het eind van de dag niet bedekt met vuil. Gebruik jouw douchegel alleen voor de plekken waar je klieren en/of huidplooien hebt. Denk aan achter de oren, de oksels en je liezen!

Teveel product gebruiken

Natuurlijk is het verleidelijk om heerlijk veel op het gezicht te smeren. Het is alleen niet geheel de bedoeling. We denken misschien dat meer beter is, maar dat gaat niet op in de huidverzorgingswereld. Naast dat je ook geld bespaart als je het zuinig aan doet is het dus ook gewoon beter voor de huid. Zie in onderstaande afbeelding precies wat je moet gebruiken:

huidverzorgingsfouten

Slapen met make-up op

Dit is iets wat we regelmatig terug laten komen in onze blogs, want dit is gewoon heel erg slecht voor je huid. Alsnog zijn er nog zoveel mensen die dit blijven doen. Niet alleen foundation is niet handig om op te houden ook mascara of oogschaduw kan tot problemen leiden. De make-up kan in je ogen komen tijdens het slapen en dat kan weer leiden tot een ontsteking. De huid rondom de ogen is het gevoeligst. Als je echt te moe bent om je hele routine te doen, zorg dan op zijn minst dat je je make-up eraf haalt!

Je ritueel doen voordat je naar bed gaat

Breng huidverzorgingsproducten en acne medicatie ten minste één uur voor het slapengaan aan, zo krijgt het de kans om in de huid te werken. Anders gaat al je geld naar je kussensloop en je haar. Plus, hoe dichter je bij het naar bed gaan komt, hoe slaperiger (dat wil zeggen luier) je wordt. Vaak heb je dan geen zin meer om je ritueel te gaan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *