10 tips voor de perfecte huid!

geplaatst in: Huidverbetering | 0

Een perfecte huid, ja dat zou wat zijn! Er zijn zoveel tips en tricks te vinden op het internet over huidverbetering, dat ik soms niet meer goed weet waar ik het zoeken moet. Het zijn altijd tips als: slaap nooit met je make-up. Blijf uit de zon. Drink veel water. Dit maakt het lastig om echt die tips te vinden die voor jou goed werken. Nu hebben wij een aantal tips gevonden waarvan wij, bij Skin Innovations in Tilburg, overtuigd zijn dat deze gaan helpen naar die perfecte huid die je altijd al gewild hebt! Of je nou last hebt van acne, grauwe huidskleur of vroegtijdige huidveroudering. Dit zijn de tips die jouw huidverzorging naar het volgende niveau gaan tillen!

Volg deze 10 tips en jij bent ‘on the road’ naar een perfecte huid!

  1. Breng dagelijks zonnebrandcrème aan: om de huid te kunnen verbeteren is het belangrijk dat we de huid dagelijks beschermen tegen schade van buitenaf. Allereerst moeten we ons beschermen tegen UV-stralen. Of de zon nou wel of niet schijnt de stralen zijn er altijd. Dus het is belangrijk dat je iedere dag een zonnebrandcrème gebruikt. Zon vermindert de collageen en de elastine in de huid, dit zorgt ervoor dat het lichaam het moeilijker krijgt om nieuwe cellen te creëren. Dus maak er een gewoonte van! Smeer als je naar buiten gaat altijd een crème met een SPF-factor er in. Het liefst vanaf factor 30, zelfs in de winter en op bewolkte dagen. Tip: er zijn dagcrèmes die al een SPF factor bevatten, zo hoef je niet EN EN te smeren.
  2. Gebruik de juiste producten voor jouw huidprobleem/type: het klinkt misschien cliché maar niet iedereen is hetzelfde. Dus ook de huid niet. Daarom zijn er zo ontzettend veel producten. Als je naar bijvoorbeeld alleen al ons merk Murad kijkt dan snap je wat ik bedoel. Het gaat niet werken wanneer je 1 product op de markt brengt voor iedereen. Iedereen is anders. Iedereen heeft een andere huidtype. Daarom is het belangrijk dat je weet of je huidtype olieachtig is of droog of gevoelig, etc. Wanneer je dit niet zeker weet dan is het belangrijk dat je hulp inschakelt bij een schoonheidsspecialiste. Zij kunnen jou haarfijn vertellen wat jouw huidtype is en welke producten jij hier het beste voor kan gebruiken (maak vrijblijvend een afspraak bij Skin Innovations).
  3. Scrubben!: zonder dat we het echt doorhebben verliezen we langzaam onze oude huid zodat onze nieuwe huid weer beter naar voren kan komen. Dit proces gaat als je jong bent heel snel, maar als je ouder wordt zal dit langzamer gaan. Daarom is het verstandig om 2 keer per week je huid een steuntje in de rug te geven, door zelf al de dode huidcellen te gaan verwijderen. Dit doe je door te scrubben! Wanneer je de huid scrubt zal je zien dat de huid meer gaat stralen. Ook kan de huid je dagverzorging beter op zich nemen omdat het niet meer door een barrière van dode huidcellen heen moet.
  4. Vergeet je nek niet: misschien ken je het wel, die vrouwen die hun hele gezicht vol spuiten met botox, maar hun nek volledig vergeten. Zo kunnen wij precies zien hoe oud die mevrouw nou echt is. Nu hebben we het niet over botox, maar de nek verouderd net zo goed als dat je gezicht doet. Dit wordt vaak vergeten. Het is dus belangrijk dat je de nek niet vergeet in je dagelijkse routine.
  5. Filter je water: iedereen weet dat je voor een mooie gezonde huid voldoende water moet drinken. Maar laten we nog een stapje verder gaan: filter je water! Natuurlijk is het drinkwater in Nederland veel schoner dan in andere landen, maar toch is het bijvoorbeeld belangrijk dat je niet elke dag uit diezelfde fles drinkt. Hier gaan namelijk bacteriën in zitten, daarnaast zitten in plastic flesje vaak meer onzuiverheden. Zelfs in kraanwater weten we eigenlijk niet altijd precies wat hier nou allemaal in zit. Dus vandaar dat wij aanraden om je eigen water nog eens te filteren, niet heel veel moeite, maar wel een mooi eindresultaat!

Zo die kan je in je zak steken…

Dit waren de eerste 5 tips op weg naar een mooie gezonde huid. Houdt onze blog in de gaten want wij zullen volgende maand de laatste 5 tips geven!

Ben je opzoek naar een specialiste die jou kan vertellen wat jouw huidtype is? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij Skin Innovations. Dit kan je doen door te bellen naar 013 591 37 18 of maak direct online een afspraak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *