Alles wat je moet weten over bindweefselmassage!

Sinds kort kunnen wij onszelf de bindweefsel specialist noemen van Tilburg. Dit omdat we verschillende trainingen hebben gedaan en ook ons diploma hebben gehaald op dit gebied. Natural Face Lifting is een nieuwe behandeltechniek die alles te maken heeft met bindweefselmassage en hier willen we in deze blog dieper (net als deze massage) op in gaan. In deze blog willen wij jou duidelijk maken waarom dit zo goed bij onze visie past van huidverbetering. Daarnaast willen we je duidelijk maken wat het verschil is tussen een normale massage en een bindweefselmassage. Wat is beter? Wat is lekkerder. Aan het einde van deze blog weet je alles over de bindweefselmassage en weten we bijna zeker dat jij deze massage een keer wilt ondergaan!

De huid heeft het zwaar te voortduren

Iedere dag moet je huid opboksen tegen allerlei invloeden van buitenaf. Denk aan de kou, de zon, de wind, maar ook aan vervuiling, wondjes en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De huid is opgebouwd uit verschillende lagen. De laag direct onder de huid bestaat uit bindweefsel. De eerste vraag die we onszelf kunnen stellen is: waarom is bindweefsel zo belangrijk voor de huid?

bindweefselmassage

Waarvoor hebben we bindweefsel?

Zoals je hierboven kunt zien zit het bindweefsel tussen de huid en je spieren. Bindweefsel zorgt ervoor dat de organen, zenuwen en bloedvaten een bepaalde stevigheid krijgen en ook beschermd worden. Bindweefsel kan ook lichaamsonderdelen met elkaar verbinden. Het weefsel speelt een hele belangrijke rol in het vervoeren van voedingsstoffen door ons lichaam, hieronder horen ook de afvalstoffen die weer uit ons lichaam moeten gaan. Ons bindweefsel zorgt er dus eigenlijk voor dat ons lichaam schoon blijft en ook optimaal kan functioneren. Wanneer je bindweefsel verstopt raakt zal dit dus effect hebben op de rest van je lichaam.

Prikkels d.m.v. bindweefselmassage

Bepaalde zones in jouw lichaam staan in contact met je organen, klieren, etc. Door zo een massage worden deze organen en klieren dus via je bindweefsel gestimuleerd. Je zenuwen sturen prikkels naar de juiste plek. Door diverse massagetechnieken zorg je ervoor dat bepaalde blokkades in de huid weggehaald kunnen worden. Je kunt dit vergelijken met knopen in je spieren.

Verschil tussen normale massage en bindweefselmassage

Erg ontspannen is zo een bindweefselmassage niet. Dit komt vooral omdat je veel dieper de huid in moet gaan om echt resultaat te kunnen bereiken. Als je foto’s ziet van bindweefselmassage begrijp je waarom. Je ziet onderstaand al dat er echt delen van de huid stevig worden vastgepakt. Het lijkt soms bijna alsof er in de huid wordt geknepen meer dan het ouderwets masseren. Vooral het rollen van de huid of het trekken van sporen in huidplooien met vingertoppen kan voor een onaangename pijn zorgen. Zo kunnen eventuele verklevingen in de huidlagen worden losgemaakt zodat het bindweefsel beter zijn werk kan doen. Er wordt ook gezegd dat deze massage diverse emoties kan losmaken.

Huidverbetering

We kennen het gezegde allemaal wel: Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden.. En met de bindweefselmassage krijg je dit allebei! Doordat je de doorbloeding stimuleert met de bindweefselmassage zorgt dit ervoor dat je huid er gezond uit komt te zien. Een bindweefselmassage kan meer dan alleen zorgen voor een goede doorbloeding. Op lange termijn kan het ervoor zorgen dat de huid gelift wordt. Zo kan het voor een vermindering van striae, acne en rimpels zorgen. Vooral de laatste twee punten passen goed in de visie van onze salon in Tilburg.

Zoals we boven al aangaven hebben wij bij Skin Innovations een nieuwe behandeltechniek namelijk Natural Face Lifting. Deze techniek maakt onder andere gebruik van de bindweefselmassage en is ontzettend belangrijk om daadwerkelijk de Face Lifting te bereiken. Wil je meer weten over Natural Face Lifting, lees dan hier meer. Een afspraak kun je maken voor een bindweefselmassage. Doe je dit in combinatie met huidverzorgingsproducten en een gezichtsbehandeling. Dan zal je zien dat je huid onwijs snel mooie resultaten zal boeken! Direct een afspraak maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *