Vitamines in jouw huidverzorging

geplaatst in: blog, Huidproblemen | 0

We weten allemaal dat we genoeg vitamines moeten eten op een dag. Want kom jij wel aan jouw dagelijks aanbevolen fruit en groenten? Maar vitamines zijn niet alleen effectief als ze geconsumeerd worden. Daarnaast kunnen vitamines ook oppervlakkig gebruikt worden! Kijk maar eens naar de ingrediënten in jouw huidverzorging. Benieuwd naar welke vitamines jij moet kijken voor in jouw huidverzorging? Kijk dan snel verder, hier lees je alles over vitamines en de voordelen van deze vitamines in huidverzorging. 

Vitamine A

Laten we bij het begin beginnen: Vitamine A. Deze vitamine is belangrijk om het algehele uiterlijk van de huid te verbeteren en draagt bij aan een gezonde huid. Daarnaast vertraagt het tekenen van huidveroudering. Deze vitamine draagt namelijk bij aan een toename van de celvernieuwing. 

Vitamine B

Vitamine B verbetert de huidteint en zorgt daarnaast voor een egale huid. Daarnaast is het ook perfect om de zichtbaarheid van hyperpigmentatie te verminderen. De algehele huidtextuur wordt verbeterd. 

Vitamine C

Eén van de bekendste vitamines ondersteunt de productie van collageen. Hierdoor worden fijne lijntjes en rimpels vermindert en wordt vroegtijdige huidveroudering voorkomen. Het kan ook invloed uitoefenen op het vocht level van de huid. Deze vitamine staat er bovendien om bekend om huidschade als gevolg van blootstelling aan de zon te beperken. 

Vitamine E

Deze vitamine wordt gebruikt in huidverzorging die de strijd aangaat tegen acne bacteriën. Daarnaast vermindert het ook donkere kringen rondom de ogen. Het kan ook bijdragen aan het genezen van wondjes, sommige studies laten ook zien dat het een vermindering van de zichtbaarheid van littekens bevordert. 

Vitamine K

De laatste die we bespreken, vermindert donkere kringen onder de ogen. Daarnaast is het ook perfect in te zetten om de diepte van rimpels te verminderen. 

Een gezonde voeding

Een gezonde voeding met voldoende vitamines is ook erg belangrijk voor de huid. Zo verzorg je de huid van binnenuit. Want de huid is nou eenmaal een reflectie van de algehele gezondheid. En het eten van voldoende vitamines is daarbij erg belangrijk. Bovenstaande vitamines vind je o.a. terug in de volgende voeding:

1. Vitamine A: eieren, boter, papaya, wortels, melk.

2. Vitamine B: tomaten, aardappelen, punda’s, bananen, groenten. 

3. Vitamine C: guave, tomaten, sinaasappel, citroen, druiven.

4. Vitamine E: bananen, groene groenten, eieren, amandelen, soja bonen. 

5. Vitamine K: tomaten, soja bonen, spinazie, vlees, sla. 

Huidverzorging Tilburg

Ben jij benieuwd welke huidverzorging het beste bij jou past? Laat je dan informeren door onze specialist. Zij zal jouw de juiste huidverzorging adviseren! En misschien zit daar wel één van bovenstaande vitamines in. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *