Veranderingen van de huid in de winter!

geplaatst in: blog, Huidproblemen, Huidverbetering | 0

Misschien heb je het weleens gemerkt: veranderingen in de huid in de loop van het jaar. En dat is niet gek. Met de verandering in het weer, komen ook veranderingen in de huid. En dat is zeker het geval in de winter, wanneer de kou invloed uitoefent op de huid. Denk aan een droge, schilferige en geïrriteerde huid. De huid heeft het zwaar in de winter. Maar wat gebeurt er precies met de huid in de winter en wat kun je eraan doen?

Huidproblemen in de winter

 1. Een droge en geïrriteerde neus
  Heb je ook een constante drang om aan je neus te jeuken in de winter? Door het koude weer kan de huid rondom de neus droog aanvoelen en gaan irriteren.
 1. Gebroken lippen
  De verminderde luchtvochtigheid kan leiden tot gebroken lippen. Iedereen met een droge huid kan er last van krijgen. Gebruik in de winter een lippenbalsem!
 2. Scheerwondjes
  Wanneer de huid droog is, kunnen er sneller scheerwondjes ontstaan. Gebruik een hydraterende schuim wanneer je in de winter scheert.
 3. Droge en jeukende plekken
  Het klinkt misschien erg onschuldig, maar droge en jeukende plekken kunnen pijn gaan doen. De meest voorkomende symptomen van een droge en jeukende huid zijn schilfers, roodheid en jeuk.
 4. UV-schade
  In de winter vergeten veel mensen om de huid te beschermen tegen de zon. Maar schadelijke UV-straling is er het gehele jaar door! Bescherm de huid dus het gehele jaar met een SPF en voorkom schade door de zon, zoals vroegtijdige huidveroudering.
 5. Irritatie en roodheid
  Irritatie en roodheid kunnen verschillende redenen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het koude winterweer. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan de kou kan het zijn natuurlijke vocht en olie verliezen. Hierdoor kan de huid uitdrogen, wat kan leiden tot irritatie en roodheid.

Tips om huidproblemen in de winter te voorkomen

 1. Een droge huid is een veelvoorkomend probleem in de winter. En de oplossing is makkelijk: gebruik een rijke crème. Wil je de huid extra verwennen? Ga dan naar een schoonheidsspecialiste voor een voedende gezichtsbehandeling. Linzy van Skin Innovations legt jou en jouw huid graag in de watten.
 2. Je denk misschien dat een warme douche nemen, de perfecte manier is om op te warmen in de winter. Maar dit kun je beter niet doen! Door te heet te douchen kun je de natuurlijke oliën van de huid verwijderen, waardoor het uitdroogt. Douche daarom in lauwwarm water en smeer het lichaam in met een crème als je in bad of onder de douche bent geweest. 
 3. De beste manier om een natuurlijke gloed van de huid te behouden is door voldoende water te drinken gedurende de dag. Waterrijk voedsel is ook een goede manier om het lichaam te hydrateren. 
 4. Voedt de huid door een hydraterend serum en een hydraterende crème te gebruiken, wanneer je gaat slapen. Zorg daarnaast dat je voldoende slaap krijgt, zodat de huid ook voldoende tijd heeft om te herstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *