Top tips voor een gladde huid!

geplaatst in: Huidproblemen, Huidverbetering | 0

Benieuwd hoe jij een gladde, verzorgde huid kunt krijgen? En hoe je een doffe, levenloze huid kunt vermijden? Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet. Volg onderstaande tips voor een optimale verzorging van de huid!

Hydrateren

De makkelijkste manier om de gezondheid van de huid te bevorderen is door te hydrateren. Een stralende en gladde huid is vaak een gehydrateerde huid. Het is daarom belangrijk dat je voldoende water drinkt, om de gezondheid van de huid te verbeteren. De huid bestaat uit miljoenen cellen, die voornamelijk bestaan uit water. Eet ook voldoende waterrijk voedsel, om de cellen beter te kunnen hydrateren.

Exfoliëren

Exfoliëren is een belangrijke stap om een gladde huid te krijgen. Let daarbij wel op dat je de huid niet te hard scrubt en dat je niet te vaak scrubt. Dit kan namelijk het tegenovergestelde effect hebben, en verschillende huidproblemen veroorzaken. Wees door voorzichtig met de huid, bij het exfoliëren. Exfolieer de huid daarnaast maximaal 1-2 keer in de week. Gebruik voor het gezicht een fijnere scrub dan voor het lichaam. 

Lichaam

Vaak vergeten we naast het verzorgen van het gezicht de rest van het lichaam. Vooral de ellebogen en knieën drogen snel uit. Gebruik daarom een product om ook het lichaam te hydrateren. En neem daarbij ook de handen mee! Hydrateer de huid direct nadat je de douche uitkomt, om het vocht in te kunnen sluiten in de huid. 

Make-up kwasten schoonmaken

Was jouw make-up kwasten geregeld. Jouw kwasten zijn namelijk een bron van bacteriën en kunnen deze ook gemakkelijk verspreiden over het gezicht. Dit kan vervolgens leiden tot verschillende huidproblemen. Om een gladde en zachte huid te krijgen, is het belangrijk dat jij jouw kwasten goed schoon houdt. 

Slapen

Door minimaal 8 uur te slapen in de nacht, geef je de huid voldoende tijd om te herstellen. In de nacht herstelt het lichaam en dus ook de huid zich. Door voldoende te weinig te slapen, geef je de huid onvoldoende de tijd om zichzelf te kunnen herstellen.  Hiermee voorkom je vroegtijdige huidveroudering.

Huidverzorging

Naast dat je de huid exfolieert, is het belangrijk dat de rest van jouw huidverzorgingsroutine ook goed in elkaar zit. Zorg dat je een reiniging, serum en crème gebruikt die bij jouw huidtype past. Verwen de huid daarnaast geregeld met een masker en een professionele gezichtsbehandeling. 

Bij Skin Innovations in Tilburg halen we alles uit de huid wat erin zit! Verzorg en verbeter jouw huid met onze behandelingen. Lees meer over onze huidverbeterende behandelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *