De huid kan overal op het lichaam gevoelig en/of rood zijn, maar toch komt dit het meest voor in het gezicht. Een gevoelige huid ontstaat doordat de barrièrefunctie in de huid is verstoord. De huid verliest vocht waardoor giftige stoffen de huid kunnen indringen. De symptomen van de rode en gevoelige huid worden verergerd door stress, zon en milieufactoren. Door erachter te komen wat de symptomen zijn van een rode en gevoelige huid kan je dit uiteindelijk beter voorkomen. 

Wat is een rode/gevoelige huid en wat zijn de oorzaken?

Er zijn verschillende symptomen die voorkomen wanneer je een gevoelige huid hebt. Maar de meest voorkomende zijn wel: vlokvorming in de huid, roodheid, uitslag, zwellingen, schilfervorming en/of een ruwe huid. Wanneer je één van deze symptomen hebt dan kan het zijn dat het volgende er bij komt: jeuk, branderig gevoel, een strakke en prikkende huid. Deze symptomen kunnen overal in het gezicht voorkomen. 

De oorzaken van de rode/gevoelige huid verschillen, het kunnen interne oorzaken zijn zoals: hormonale veranderingen en lange periodes van stress en slaapgebrek. Dan heb je ook nog externe factoren die de huid gevoeliger kunnen maken: van kou naar warmte (zelfs een verwarming kan zorgen voor een gevoelige huid), de zon, milieuvervuiling, roken en/of alcohol. Zelf kan je dus ook al veel doen om de gevoelige huid te verbeteren. Toch is het belangrijk dat je een gevoelige huid de juiste behandeling en producten geeft die het nodig heeft. 

Een doelgerichte behandeling voor de rode/gevoelige huid

Of de gevoelige huid nu wordt veroorzaakt door stress, zon, wind of extreme temperaturen, deze doorbraak in behandelingen geeft direct verlichting, kalmeert en verzacht de snel rood wordende en gevoelige huid. De gepatenteerde formules van Dermatoloog Dr. Murad zijn rijk aan antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen. Met twee intens kalmerende en verkoelende maskers, is deze behandeling ideaal voor mensen die soms een rode huid hebben of bij een constante roodheid.

Behandeling: Murad behandeling; Vitaliderma Skin Diet Programma
(in overleg wordt er gekozen voor Vitaliderma, Relax & Shine en Lift & Glow)
Producten: Murad; Vitaliderma;
Extra toevoegen: Natural Face Lifting, Genosys Led Light Therapy, Supplementen

Maak hier een afspraak voor de bovenstaande behandeling

Wat je thuis al kunt doen

 • Zorgen voor betere voeding;
 • Wegblijven van veel suikers;
 • Stoppen met roken; 
 • Voldoende slapen;
 • Voldoende water drinken;
 • Stress verminderen;
 • Veel zon vermijden.

De volgende tips zullen alleen werken wanneer je de juiste producten gebruikt: 

 • Reinig 2 keer je gezicht, 's ochtends en 's avonds. Gebruik hiervoor een milde reiniging en lotion;
 • Verzorg de huid met een hydraterend serum en een verstevigende dagcrème en nachtcrème;
 • Maximaal twee keer per week een milde peeling aanbrengen; 
 • Slik supplementen als ondersteuning voor de huid en voeding;
 • Gebruik minerale make-up;

Overige huidproblemen

Denk je toch geen last te hebben van acne maar van een ander huidprobleem? Bekijk dan de huidproblemen die we ook behandelen in ons menu. Wanneer je niet zeker weet wat voor huidprobleem je hebt, boek dan een gratis huidanalyse bij ons in, zodat wij je hier verder mee kunnen helpen! Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken.