Iedereen kent het wel de rimpels die tevoorschijn komen wanneer je lacht of die vervelende lijntjes bij de ogen. Helaas worden we nou eenmaal ouder en kunnen we de tijd niet stil zetten. Wat we wel kunnen doen is ervoor zorgen dat je de huid een steuntje in de rug geeft. Door regelmatig de huid een boost te geven zal je zien dat de huid er gezonder uit gaat zien. Diepe rimpels zullen middeldiep worden en middeldiepe rimpels worden fijne lijntjes.

Het ontstaan en de oorzaken van fijne lijntjes en rimpels?

Sommige mensen hoeven helemaal niet zoveel last te hebben van rimpels. Andere hebben hier meer last van. Oorzaak nummer één van is: erfelijkheid. Onze erfelijke aanleg bepaald of onze huid dik of dun is, of we een smal gezicht of dik gezicht krijgen en ook of onze huid sneller gaat rimpelen. Naast erfelijkheid hebben we zelf ook invloed op de huid. Hierbij zijn twee punten doorslaggevend en dat is een ongezonde levensstijl en voeding. Bij ongezonde levensstijl kan je vooral denken aan onvoldoende slaap, te weinig beweging, te weinig buitenlucht, het teveel drinken van alcohol en/of roken. Met voeding kan je denken aan het te weinig binnen krijgen van de goede vitamines. Deze aspecten samen kunnen zorgen voor vroegtijdige huidveroudering. 

Het ontstaan van rimpels komt voor een deel ook door veranderingen in de hormonen. Na de menopauze verandert er nog veel meer in het lichaam. Dit geldt ook voor mannen, maar dan in mindere mate. De huid verliest haar elasticiteit en de aanmaak van collageen wordt minder. De huid wordt droger en kan moeilijker vocht vasthouden. Het bovenstaande proces kunnen we niet tegenhouden, maar we kunnen het wel vertragen! 

Een doelgerichte behandeling voor rimpels en fijne lijntjes

Deze uitgebreide anti-aging huidverbeteringsbehandeling is de ideale behandeling om alle tekenen van veroudering te verslaan. De rimpels en lijntjes, het verlies van elasticiteit en pigmentatie worden geminimaliseerd. De bindweefselmassage geeft de vermoeide huid nieuwe energie en werkt verstevigend op het huidweefsel. Het speciale oogmasker geeft een instant eye-lift, terwijl het gezichtsmasker de huid kalmeert, hydrateert en verkoelt. Hierdoor wordt de huid gladder, stralender en jeugdiger!


Behandeling: Murad behandeling; Vitaliderma Skin Diet Programma
(in overleg wordt er gekozen voor een retinol behandeling, Vitaliderma, Relax & Shine en Lift & Glow)
Producten: Murad; Vitaliderma;
Extra toevoegen: MicroneedlingNatural Face LiftingGenosys Led Light TherapySupplementen

Maak hier een afspraak voor de bovenstaande behandeling

Wat je thuis al kunt doen

  • Drink iedere dag voldoende water;
  • Eet veel groete en fruit wat veel water bevat;
  • Wanneer je in de zon gaat gebruik dan een zonnebrand met de juiste factor;
  • Probeer op je rug te slapen;
  • Minder fronsen;
  • Vermijd veel zon en zonnebank.

De volgende tips zullen alleen werken wanneer je de juiste producten gebruikt:

  • Reinig 2 keer je gezicht, 's ochtends en 's avonds. Gebruik hiervoor een milde reiniging en lotion;
  • Verzorg de huid met een dagcrème (die SPF bevat) en een nachtcrème;
  • Slik supplementen waar vitamine C in zit;
  • Gebruik minerale make-up;

Overige huidproblemen

Denk je toch geen last te hebben van fijne lijntjes en rimpels maar van een ander huidprobleem? Bekijk de onderstaande problemen die we ook behandelen bij Skin Innovations in Tilburg. Wanneer je niet zeker weet wat voor huidprobleem je hebt, boek dan een gratis huidanalyse bij ons in, zodat wij je hier verder mee kunnen helpen! Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken.