Het woord pigment ken je wel. Maar wat is pigment eigenlijk? Pigment is een kleurstof dat ook wel melanine wordt genoemd. Melanine geeft kleur aan je haren, de iris van je ogen en geeft ook kleur aan je huid. Pigment is eigenlijk een bescherming van je huid tegen UV-straling. Wanneer je langer in de zon zit, maakt je huid meer pigment aan om je nog beter te beschermen (hierdoor word je dus bruiner). Teveel zon is nooit goed voor de huid, want op een gegeven moment kan de huid niet snel genoeg pigment aanmaken om je voldoende te beschermen. Wanneer dit gebeurt kan het zijn dat de huid 'in de war raakt' waardoor je ophopingen van pigmentvlekken krijgt. Dit worden donkerdere plekken en worden ook wel: pigmentvlekken genoemd. 

Het ontstaan en wat zijn de oorzaken van pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn bruine vlekken die zichtbaar worden op de huid, met name op de rug, handen en in het gezicht. Ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Deze plekken ontstaan door overmatig zon, daarom krijgen mensen die ouder worden meer last van pigmentvlekken omdat zij gewoonweg meer in de zon zijn geweest. 

Er zijn een aantal oorzaken van pigmentvlekken: zoals we hierboven al aangaven is de bekendste oorzaak door overmatig zonlicht, zwangere vrouwen kunnen door de hormoonschommelingen ook meer last krijgen van pigmentvlekken en wat veel mensen niet weten is dat pigmentvlekken ook kunnen ontstaan door bijvoorbeeld verwondingen zoals schrammen.

Een doelgerichte behandeling voor pigment of ouderdomsvlekken

De blootstelling aan milieufactoren kan een breed scala aan huidproblemen veroorzaken bijvoorbeeld pigment of ouderdomsvlekken. Deze antioxidant behandeling is geformuleerd om helderheid, textuur, elasticiteit en stevigheid te herstellen en ondertussen de pigmentatie, fijne lijntjes en rimpels te laten overgaan in een egale en gladde huid. Dr. Murads (dermatoloog) gepatenteerde infusietechnologie zorgt ervoor dat pure vitamine C direct opgenomen wordt door de huid voor maximale resultaten. Een significante verbetering is al te zien na één behandeling.

Behandeling: Murad behandeling; Vitaliderma Skin Diet Programma
(in overleg wordt er gekozen voor Vitaliderma, Relax & Shine en Lift & Glow)
Producten: Murad; Vitaliderma;
Extra toevoegen: Genosys Led Light Therapy

Maak hier een afspraak voor de bovenstaande behandeling

Wat je thuis al kunt doen

  • Niet zelfs puistjes uitknijpen;
  • Goede zon factor gebruiken;
  • Zon en zonnebank vermijden.

De volgende tips zullen alleen werken wanneer je de juiste producten gebruikt: 

  • Reinig 2 keer je gezicht, 's ochtends en 's avonds. Gebruik hiervoor een milde reiniging en lotion;
  • Verzorg de huid met een hydraterend serum en een verstevigende dagcrème en nachtcrème;
  • Maximaal twee keer per week een milde peeling aanbrengen; 
  • Gebruik minerale make-up;

Overige huidproblemen

Denk je toch geen last te hebben van acne maar van een ander huidprobleem? Bekijk dan de huidproblemen die we ook behandelen in ons menu. Wanneer je niet zeker weet wat voor huidprobleem je hebt, boek dan een gratis huidanalyse bij ons in, zodat wij je hier verder mee kunnen helpen! Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken.