Misschien komt het je wel bekend voor: wanneer je gedoucht hebt dat je huid droog en trekkerig aanvoelt. Of dat wanneer het een stuk kouder wordt je huid direct droog wordt. Dit zijn typische voorbeelden voor mensen die last hebben van dit huidprobleem. Uiteindelijk is de oorzaak van een droge huid eigenlijk het tekort aan vocht. Bij Skin Innovations hebben wij de perfecte behandeling en producten voor dit huidprobleem. 

Wat is een droge huid en wat zijn de oorzaken?

Dit huidprobleem wordt veroorzaakt doordat de huid minder goed vocht kan vasthouden. De huid bestaat uit verschillende lagen, wanneer de bovenste huidlaag: de hoornlaag, zijn functie minder goed kan uitvoeren, dan verliest de huid vocht. De hoornlaag heeft een barrièrefunctie, dit betekent dat deze laag de huid beschermt tegen giftige stoffen van buitenaf, maar ook zorgt dat het vocht in de huid niet verloren gaat.

Er zijn verschillende bekende oorzaken als het gaat om een droge huid. Een aantal oorzaken zijn: te vaak en te heet douchen, overmatig gebruik van zeep, kou, wind en droge lucht, slechte leefgewoontes zoals: roken, drinken en ongezond eten en als laatste kan erfelijkheid ook een oorzaak zijn. 

De vraag is natuurlijk heb je last van dit huidprobleem? We hebben hiervoor een aantal symptomen op een rij gezet die vaak voorkomen bij dit huidprobleem: een strak, trekkerig gevoel van de huid, jeuk, een grauwe kleur van de huid, schilfertjes op de huid, rimpels. Bij een zeer droge huid kunnen er ook kloven en/of rode vlekken ontstaan. 

Een doelgerichte behandeling voor een droge huid

Deze intens hydraterende behandeling vult vocht aan op cellulair niveau waardoor het resultaat nog lang na de behandeling zichtbaar is: het hydratatie niveau van de huid wordt verdubbeld tot wel 8 uur lang. Het super hydraterende serum- en -spraysysteem, doordrenkt de huid met essentiële voeding zodat cellulaire hydratatie en stevigheid worden verbeterd en de huid ‘opgevuld’ en zacht is, de huidbarrière is hersteld. Ideaal voor een droge/trekkerige huid.


Behandeling: Murad behandeling; Vitaliderma Skin Diet Programma
(in overleg wordt er gekozen voor Vitaliderma, Relax & Shine en Lift & Glow)
Producten: Murad; Vitaliderma;
Extra toevoegen: Microneedling, Genosys Led Light Therapy

Maak hier een afspraak voor de bovenstaande behandeling

Wat je thuis al kunt doen

 • Dep je gezicht droog i.p.v. vegen; 
 • Ga niet te vaak en te lang onder de douche; 
 • Wees zuinig met zeep, zeep kan je huid uitdrogen;
 • Smeer regelmatig een vette zalf of crème; 
 • Minder de suikers en snelle koolhydraten; 
 • Eet voldoende noten, vis en avocado; 
 • Vermijd veel zon en de zonnebank; 
 • Wanneer je wel in de zon bent gebruik dan een goede zonnebrand.

De volgende tips zullen alleen werken wanneer je de juiste producten gebruikt: 

 • Reinig 2 keer je gezicht, 's ochtends en 's avonds. Gebruik hiervoor een milde reiniging en lotion;
 • Verzorg de huid met een dagcrème en een nachtcrème (indien nodig kan je 's middags nog een keer de dagcrème smeren);
 • Slik supplementen ter ondersteuning van je voeding; 
 • Gebruik minerale make-up;

Overige huidproblemen

Denk je toch geen last te hebben van acne maar van een ander huidprobleem? Bekijk dan de huidproblemen die we ook behandelen in ons menu. Wanneer je niet zeker weet wat voor huidprobleem je hebt, boek dan een gratis huidanalyse bij ons in, zodat wij je hier verder mee kunnen helpen! Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken.