Alles wat je moet weten over gezichtspeelingen!

geplaatst in: Huidproblemen, Huidverbetering | 0

De gezichtspeelingen… Het eerste wat ik vind als ik hierop zoek is de zin: het is als een magische behandeling die iedereen kan genezen. De term “gezichtspeelingen” doet sommige mensen misschien afschrikken, maar deze behandeling kan je helpen met zoveel problemen! Van pigmentatie tot littekens, hydratatie tot acne, huidtextuur tot fijne lijntjes en rimpels. Heb je het idee dat je een gezichtspeeling nodig hebt, maar weet je niet waar je moet beginnen? Begin dan met het lezen van deze blog. Wij vertellen jou alles!

Wat zijn gezichtspeelingen en hoe gaan ze in hun werk?

Alle gezichtspeelingen verwijderen de bovenste huidlaag, om zo de huid te exfoliëren en de celvernieuwing te versnellen. Sommige peelingen verwijderen meer dan de ander, dit hangt af van jouzelf en ook jouw schoonheidsspecialiste. Bij alle gezichtspeelingen wordt er een chemische of natuurlijk product op de huid aangebracht. Dit allemaal om het exfoliërend proces te versnellen!

Wat voor soorten gezichtspeelingen zijn er?

Sommige huidproblemen hebben diepere peelingen nodig dan de andere. Het is altijd belangrijk dat jij samen met de specialist kijkt naar het huidprobleem en ook wat je wilt behalen.

AHA/BHA Gezichtspeeling

Ook wel bekend als de Alpha Hydroxy of Beta Hydroxy Zuren, deze peelingen bevatten glycolzuur, melkzuur en salicylzuur. Deze zuren staan er bekend om dat ze vrij lichte zuren zijn. Dit kan dus worden uitgevoerd zonder dat je er veel last aan over houdt. Deze peeling is vooral goed voor het bestrijden van acne of vette huidproblemen, de peeling breekt namelijk bindweefsel af die de dode huidcellen bij elkaar houdt. Nadat het bindweefsel is afgebroken kan dit veel gemakkelijker worden weg gescrubd.

De nieuwste technieken op dit gebied zijn de fruitzuren en zuren van andere natuurlijk bronnen, zoals pompoenen en actieve ingrediënten. Om zo de huid te penetreren met anti-oxidanten en vitamines waardoor de huidcellen sterker en gezonder worden

Een gezichtspeeling wordt niet als heel prettig beschouwd, maar ja wie mooi wilt zijn moet pijn lijden toch? Maar deze peeling zal hoogstwaarschijnlijk voor een tintelend gevoel zorgen in de huid. De huid kan er in het begin wat roze/rood uitzien, maar je zult direct zien dat de huid helderder is en na verloop van tijd zelfs gladder!

TCA Gezichtspeeling

Staat voor trichloorazijn en worden over het algemeen beschouwd als middelzware peelingen. Deze peeling helpt bij het bestrijden van pigmentatie, beschadiging door de zon en rimpels. Het nadeel van deze peeling is dat het ongemakkelijker zal aanvoelen dan de AHA/BHA peeling. Je zult meer bijwerkingen hebben, zoals zwelling en roodheid. De huid zal merkbaarder gaan schilferen. De beste tijd om deze behandeling te doen is aan het begin van een vakantie (waarbij je wel thuis blijft) zodat je daarna de huid een week rust kunt geven.

Het goede nieuws aan deze peeling is, is dat je zoveel lagen van de huid bent kwijtgeraakt, dat de huid die eronder zit spiksplinternieuw is. Soepeler, strakker en met een mooie egale kleur!

Carbolic Gezichtspeeling

Deze behandeling is de sterkste behandeling van deze groep en wordt meestal gebruikt om littekens, ernstige schade aan de zon, diepe lijnen en rimpels te behandelen. Mogelijk moet je zelfs verdoofd worden voor deze behandeling. De verwachting is dat je huid na deze behandeling rood en opgezet zal zijn. De herstelperiode van deze behandeling kan maar liefst oplopen tot twee maanden!

Zou ik de gezichtspeeling moeten doen?

Verschillende huidtypes vragen om verschillende peelings, daarom is het altijd belangrijk dat je een peeling laat doen bij een specialist. Iedereen kan profiteren van een peeling. Of je nu een stralende huid een gladdere textuur wilt of als je last hebt van huidproblemen zoals acne, kan een peeling wonderen voor je doen.

Wat moet ik doen na een gezichtspeeling?

De specialist weet wat voor peeling zij jou heeft gegeven en zij zal jou ook de aanbevelingen en de juiste verzorging adviseren. Gebruik na de behandeling nooit producten die de huid kunnen irriteren zoals retinol producten. Het is daarnaast belangrijk om een goede volle crème aan te schaffen zodat je de huid voldoende voed. De huid verstoppen met make-up is een NO GO, gebruik daarom het liefst minerale make-up of geen make-up.

Meer dan dat hebben we eigenlijk niet, het enige wat je dan nog moet doen is jezelf een paar keer goed in de spiegel aankijken naar je nieuwe, mooie, strakke, glanzende gezicht!

Bekijk de gezichtsbehandelingen die Skin Innovations in Tilburg geeft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *