Wanneer je last hebt van ontstoken puistjes en/of mee-eters dan ontstaat er acne. Dit is een vervelende aandoening die terug kan komen op het gezicht, rug en de borst. Het is daarom belangrijk wanneer dit jouw huidprobleem is dat je jezelf laat behandelen door een specialist. Goede thuisverzorging is een MUST! Dit kan het huidprobleem zichtbaar verminderen en littekens voorkomen. Zorg ervoor dat jouw huid weer in balans komt!

Wat is acne en wat zijn de oorzaken?

Acne is zoals we hierboven al aangaven een ontsteking van een puistje of mee-eter. Er zijn verschillende fases waarin dit huidprobleem meer naar voren kan komen. Vooral bij tieners wordt acne veroorzaakt door overmatige talgproductie en ontstekingen in de huid. Omdat er veel hormonen vrijkomen tijdens de pubertijd wordt de talgklier gevoeliger dan normaal. Hierdoor ontstaat er een verhoging in de talgproductie met als resultaat acne op de kin, neus, wangen, voorhoofd, decolleté en rug. Het is hierbij vooral van belang dat tieners de huid goed blijven reinigen. Bij Skin Innovations helpen wij ook tieners met overmatig acne. Wees er op tijd bij voordat acne in littekens veranderen. 

Helaas is het niet vanzelfsprekend dat je na de pubertijd klaar bent met dit huidprobleem. Acne bij volwassenen komt namelijk ook steeds vaker voor. Dit is lastiger te behandelen omdat hier vaak meerdere oorzaken aan hangen. Denk aan stress, levensstijl, maandelijkse cyclus, zwangerschap, etc. Acnebehandelingen voor volwassenen stoppen niet bij alleen een gezichtsbehandeling. Hierbij is thuisverzorging, gezonde voeding en een gezonde levensstijl ook van belang. 

Een doelgerichte behandeling voor acne en een onzuivere huid

Acne uitbraken onder controle houden is een complexe zaak. Daarom is de Murad behandeling ontwikkeld om acne uitbraken te verminderen, de zuiverheid van de huid te verbeteren, terwijl roodheid en ontstekingen worden verzacht. Deze krachtige professionele behandeling bevat exfoliërende fruitenzymen om verstopte poriën diep te reinigen zonder te irriteren. Geschikt voor alle vormen van acne. Acne behandelingen worden in meeste gevallen vergoed door jouw zorgverzekering (zonder eigen risico). Neem contact op met jouw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding.


Behandeling:
Murad behandeling; Vitaliderma Skin Diet Programma
(in overleg wordt er gekozen voor een acnebehandeling, kruidenpeeling.
Producten: Murad; Vitaliderma;
Extra toevoegen: MicroneedlingGenosys Led Light TherapySupplementen

Maak hier een afspraak voor de bovenstaande behandeling

Wat je thuis al kunt doen

 • Dep je gezicht droog i.p.v. vegen;
 • Eet wortels;
 • Gooi je kussensloop vaker in de was;
 • Vermijd veel zon en de zonnebank;
 • Drink voldoende water;
 • Switch naar light producten, drink en eet zo min mogelijk suikers;
 • Blijf uit de buurt van veel zuivel: melk, boter, kaas en yoghurt;
 • Stop met het eten van kant en klare maaltijden;

De volgende tips zullen alleen werken wanneer je de juiste producten gebruikt:

 • Reinig 2 keer je gezicht, 's ochtends en 's avonds. Gebruik hiervoor een milde reiniging en lotion;
 • Verzorg de huid met een dagcrème en een nachtcrème;
 • Slik supplementen waar vitamine C in zit;
 • Gebruik minerale make-up;

Overige huidproblemen

Denk je toch geen last te hebben van acne maar van een ander huidprobleem? Bekijk dan de huidproblemen die we ook behandelen in ons menu. Wanneer je niet zeker weet wat voor huidprobleem je hebt, boek dan een gratis huidanalyse bij ons in, zodat wij je hier verder mee kunnen helpen! Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken.

Vergoeding

Bij Skin Innovations zijn we aangesloten bij de ANBOS. Dit betekent dat veel acne behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Check of jouw behandeling wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar: vergoeding.