Helaas hebben de mensen met ernstige acne niet alleen een probleem tijdens de "uitbraak" periode. Wanneer ernstige acne eindelijk klaar is, is het bijna onvermijdelijk dat er ook acnelittekens overblijven op de huid. De acnelittekens komen al steeds minder voor aangezien acne nu beter kan worden behandeld. Maar heb je toch last van heel erg veel littekens, lees dan hier verder.

Wat zijn acne littekens?

Omdat de huid beschadigd wordt door de acne ontstaat er littekenweefsel. Doordat acne zo een heftige vorm is van een huidprobleem probeert de huid dit op te lossen met littekenweefsel. Het maakt vaak niet eens zoveel uit hoeveel acne je hebt gehad. Wanneer je gevoelig bent voor littekens kan het zijn dat je bij relatief weinig acne ook al grote littekens kan krijgen. Het verschilt dus heel erg van persoon tot persoon.

Een doelgerichte behandeling voor acne littekens

Er zijn verschillende soorten littekens en allemaal hebben ze een eigen manier om goed behandeld te worden. Er wordt een behandelplan gemaakt naar aanleiding van het type litteken maar ook van het huidtype. Het is belangrijk dat je wel weet dat de behandelingen ervoor zijn om de littekens minder zichtbaar te maken. Het geheel verwijderen van het litteken zal waarschijnlijk nooit geheel lukken. Bij Skin Innovations maken wij gebruik van de behandeltechniek: microneedling. Microneedling geeft de huid een duwtje in de rug, om zo nieuwe huidcellen aan te maken. Daarnaast kunnen we de huid ook een peeling gaan geven zodat de huid opnieuw wordt gereset.

Voorkom acne littekens

Allereerst is het belangrijk dat wanneer je last hebt van ernstige acne, je dit goed laat behandelen. Ga vooral niet zelf proberen je huid te kalmeren of te verbeteren. Vraag advies bij een specialist! Ook is het belangrijk dat je geen puistjes gaat uitknijpen. Vaak worden de pukkels niet goed uitgeknepen waardoor er zowel talg naar buiten wordt geperst als naar binnen, wat als oorzaak heeft dat de ontstekingen nog heftiger worden, wat weer leidt naar grotere littekens. Afblijven dus!

Heb je naast littekens ook nog steeds last van acne. Lees dan bij de acne en onzuivere huid pagina wat je thuis al kan doen aan acne. 

Overige huidproblemen

Denk je toch geen last te hebben van acne maar van een ander huidprobleem? Bekijk dan de huidproblemen die we ook behandelen in ons menu. Wanneer je niet zeker weet wat voor huidprobleem je hebt, boek dan een gratis huidanalyse bij ons in, zodat wij je hier verder mee kunnen helpen! Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken.