Wat is microneedling? Is het ook geschikt voor jou?

geplaatst in: blog, Huidproblemen, Huidverbetering, Microneedling | 0

Waarschijnlijk heb je weleens van microneedling gehoord, een behandeling waarbij honderden minuscule naaldjes over de huid worden gerold. Met als resultaat; een vermindering van acne littekens, rimpels en soms zelfs striae. Alhoewel deze behandeling met al deze naaldjes je misschien niet zo aanspreekt, stelt het eigenlijk niet veel voor. En dat maakt deze resultaatgerichte behandeling zeker de moeite waard. Nog niet overtuigd? Wij beantwoorden alle vragen die je hebt. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Laten we bij het begin beginnen:

Wat is microneedling?

Roterende naalden met een lengte tussen 0,5-2,5 mm, worden met een apparaat over de huid gerold. Deze naaldjes creëren minuscule gecontroleerde wondjes, die de collageenproductie in de huid stimuleren. De huid wordt deze wondjes namelijk aangezet om te herstellen en dit leidt tot een strakkere en stevigere huid. 

Wat zijn de voordelen?

De behandeling kan worden ingezet bij verschillende huidproblemen. De behandeling kan het formaat van poriën minimaliseren en kan daarnaast de kwaliteit en textuur van de huid verbeteren. Bovendien wordt het uiterlijk van acne littekens, striae en fijne lijntjes vermindert. 

Werkt het echt?

Ja! Wij, bij Skin Innovations, zouden de behandeling anders natuurlijk niet aanbieden. De resultaten liegen er niet om. Waar je wel aan moet denken is dat het geen eenmalige behandeling is. Meestal worden er pas resultaten behaald na een reeks behandelingen. Daarnaast kan het ook perfect ingezet worden in combinatie met andere behandelingen, voor een optimaal resultaat. 

Doet het pijn?

De meeste mensen ervaren een klein prikkend gevoel op de huid, waarbij de bovenlip en het voorhoofd vaak het gevoeligst zijn. Na de behandeling kan de huid rood worden en licht opzwellen, maar dit is niets om je zorgen over te maken. Na een paar uur zal dit wegtrekken. 

Kan ik het ook zelf thuis doen?

Misschien heb je het wel voorbij zien komen; microneedling voor thuis. Steeds meer mensen proberen het, door het toenemende aanbod aan microneedling spullen voor thuis. Echter gaan de naaldjes die je voor thuis kan kopen een stuk minder diep dan in de salon, waardoor het minder effectief is. En aangezien je toch met naaldjes werkt, raden wij het toch aan om door een specialist uit te laten voeren!

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

De hoeveelheid behandelingen die nodig zijn, is afhankelijk van het te behandelen gebied. In eerste instantie raden we een reeks van 2-3 behandelingen aan, met een tussentijd van 4-6 weken. Na 3 behandelingen zal de specialist bekijken of je meer behandelingen nodig hebt. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze behandeling weten? Lees hier meer. Of wil je direct een afspraak maken? Neem dan contact op met onze specialist, of maak gemakkelijk online een afspraak

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *