Wat doet vervuiling met je huid?

geplaatst in: Bescherming, blog | 0

Vervuiling bedreigt de planeet en het veroudert ook onze huid… Het woord anti-vervuiling is op dit moment echt een woord wat we steeds meer gaan gebruiken. Niet alleen in het nieuws maar ook op het gebied van huidverzorging. Wist je dat er producten bestaan die gemaakt zijn om je huid te beschermen tegen vervuilingen en schadelijke stoffen van buitenaf.

Vervuiling

Wat doet vervuiling met je huid?

Vervuiling is een echte stille agressor, het zit namelijk niet alleen op de oppervlakte van de huid. Vervuiling kan diep de huid in sijpelen en zorgt daardoor voor een verslechtering van je cellen. Omdat er steeds meer vervuiling is wordt dit sinds kort ook bijgevoegd aan het rijtje waarom verouderen we vroegtijdig?

Wanneer de vervuiling eenmaal in onze huid zit zorgen ze voor een ontsteking. Dit stimuleert de melanocyten, waardoor je huidpigmentatie (vlekken) kunt krijgen. De antioxidant en DNA van de huid worden overweldigd waardoor ze niet langer voldoende kunnen herstellen. Hierdoor ontstaan er uiteindelijk fijne lijntjes, rimpels en verslapping van de huid.

Naast dat vervuiling zorgt voor ontstekingen in de huid, kan het ook zorgen voor uitdroging en kunnen bestaande huidproblemen, zoals bijvoorbeeld eczeem verergerd worden.

Wat kan ik zelf doen?

De eerste vraag die we onszelf moeten stellen is of de anti-vervuilende huidverzorgingsproducten echt werken of dat dit weer een marketingtruc is… Het is eerlijk gezegd wel een beetje van beide. Want in tegenstelling tot SPF is er momenteel geen vergelijkbare ‘beschermingsfactor tegen verontreiniging’. De kracht van antioxidanten zoals vitamine C om te beschermen tegen vrije radicalen wordt echter door de wetenschap ondersteund. Wanneer je dus dagelijks een antioxidantserum gebruikt, vink je een vakje aan in een stedelijk huidverzorginsregime!

REMEMBER!

Onthoud: houd de vochtbarrière van de huid intact met hydraterende ingrediënten, waaronder hyaluronzuur. Er is aangetoond dat vervuiling zorgt voor kleine scheuren in de barrière van de huid wat vochtverlies kan veroorzaken. Dus gebruik een vochtinbrengende crème zeker als je in hartje Tilburg woont!

NIGHT TIME!

Iets wat je niet moet vergeten is je nachtverzorging. Zeker omdat je huid de hele dag heeft moeten vechten tegen de vervuiling is het fijn als het zich in de nacht goed kan herstellen. En hier moet jij de huid een handje bij helpen. Een voor de hand liggende oplossing is dat je de huid moet reinigen, ontdoe jezelf van de vervuiling die op het gezicht is blijven zitten. Daarnaast bestaan er producten die speciaal ontworpen zijn om je huid in de nacht te herstellen van deze ‘aanvallen’ op de huid.

Bij Skin Innovations in Tilburg hebben wij producten die de huid overdag beschermen tegen vervuiling en ‘s avonds helpen te herstellen. Neem contact met ons op voor meer informatie! Je kunt naast onze contactgegevens ook contact met ons opnemen via Facebook of Instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *