Veelgemaakte fouten bij het verzorgen van de huid!

geplaatst in: blog | 0

Het verzorgen van de huid lijkt een makkelijke taak. Je brengt toch gewoon een paar crèmes op het gezicht en je bent klaar? Maar wil jij de huid in optimale gezondheid brengen, dan is daar toch iets meer voor nodig. En dat gaat bij veel mensen mis. Want zelfs al gebruik je een reiniging, serum, crème, scrub en masker, dan zijn er nog steeds fouten die kunt maken bij het verzorgen van de huid. Wij hebben een aantal veel voorkomende fouten bij huidverzorging op een rijtje gezet:

Verkeerde exfoliatie

Exfoliëren is erg belangrijk bij het gezond houden van de huid, maar we moeten hierbij rekening houden met onze huid. Weet wanneer je wel en niet moet exfoliëren. In de winter vernieuwen de cellen zich iets minder snel, waardoor je dus minder vaak hoeft te exfoliëren. Zorg ervoor dat je de huid niet te vaak exfolieert, want dit kan leiden tot een droge huid. Probeer de huid ongeveer één keer per week te exfoliëren. Door te exfoliëren zorg je ervoor dat de huid overige huidverzorgingsproducten beter op kan nemen. Breng daarom na het exfoliëren jouw huidverzorging aan!

De handen vergeten

De handen zijn net als het gezicht vaak het meeste blootgesteld aan de kou. Daarnaast komen ze ook regelmatig met water in contact (bij het handen wassen), wat er allemaal toe kan leiden dat de handen uitdrogen. En in tegenstelling tot het gezicht, worden de handen vaak vergeten wanneer het gaat om huidverzorging. Zorg er voor dat je, zeker in de winter, altijd een handcrème bij je hebt. Zodat je jouw handen de extra verzorging kunt bieden, die ze verdienen. 

Roken

Als je denkt dat een gewoonte om te roken geen rol speelt in de manier waarop de huid verouderd, denk dan nog eens na! De chemicaliën die wordt gevonden in rook zorgen ervoor dat de huid minder snel heelt. Daarnaast vermindert roken ook de zuurstoftoevoer naar het gezicht, dat ook zou bijdragen aan het helen. Denk daarom nog eens extra na, voordat jij jouw volgende sigaret opsteekt. 

Aan het gezicht pulken

Het is erg verleidelijk om aan jouw gezicht te pulken, zeker als je een puistje hebt, maar wij zijn hier om te vertellen dat je daarmee moet stoppen! En wist je dat uit onderzoek is gebleken dat een puistje drie keer zo snel weggaat als je er vanaf blijft? Genoeg redenen om je handen (die vaak onder de bacteriën zitten) weg te houden bij het gezicht. 

Niet genoeg hydrateren

Naast dat je de huid van buitenaf hydrateert met huidverzorging, is het ook belangrijk dat je de huid van binnenuit hydrateert. Drink daarom dagelijks voldoende water! Probeer daarnaast te vermijden dat je de verwarming te heet zet. Trek liever een extra trui aan! De warme en droge lucht kan de huid namelijk uitdrogen. 

Verzorg de huid!

Naast het voorkomen van bovenstaande punten, kun je de huid ook nog eens extra verzorgen met een professionele gezichtsbehandeling! Bij Skin Innovations leggen we jou en je huid helemaal in de watten. Kijk hier welke behandeling bij jou past. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.