Help! Hoe kom ik af van puisten in de nek?

geplaatst in: blog, Huidproblemen | 0

Veel mensen hebben last van puistjes in hun nek, voor verschillende redenen. Puistjes zijn kleine, gezwollen, harde bultjes die zich onder de huid ontwikkelen en die erg pijnlijk kunnen zijn. Maar gelukkig zijn er een aantal makkelijke maatregelen die je kunt nemen om dit probleem te verminderen en misschien wel te verhelpen. Blijf je na het proberen toch nog last houden? Dan raden wij het aan om even langs te komen bij onze specialist!

Wat is de oorzaak van deze puisten in de nek?

Puistjes ontstaan wanneer haarzakjes verstopt raken. Het is niet ongebruikelijk dat er puistjes ontstaan in de nek, vooral aan de achterkant van de nek. Meerdere puistjes duiden meestal op acne, wat de meest voorkomende huidprobleem is. Factoren die de kans op verstopte poriën en dus puistjes vergroten zijn: de huid niet regelmatig wassen met lauwwarm water; te hard wrijven, krabben, of te vaak scrubben; een schommeling in hormonen, zoals tijdens je ongesteldheid of pubertijd; stress; huidverzorging of make-up die de poriën verstopt; ingrediënten in huidverzorging als kunstmatige kleur- en geurstoffen; het gebruik van shampoos, conditioners en andere producten die irriterende ingrediënten bevatten; zweten zonder de huid te wassen; het dragen van irriterende stoffen; het haar te weinig wassen; en sommige medicatie.

Daarnaast zijn er een aantal factoren die het risico op de vorming van puistjes kan vergroten. Denk hierbij aan: het aanraken van het haar, of (ongewassen) haar tegen de nek; kleding of uitrusting die tegen de nek aan wrijft; het dragen van vieze kleding; een bot scheermesje; de nek niet goed scrubben; en het dragen van sieraden die in contact komen met de nek. 

Hoe behandel je de de nek?

Er zijn een aantal maatregelen die je thuis kunt nemen om af te komen van de puisten in jouw nek. WIj hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Reinig de nek minimaal twee keer per dag. 
  • Vermijd het aanraken, pulken, krabben van de nek. 
  • Minimaliseer de blootstelling aan de zon en de wind. 
  • Zorg dat er geen druk komt op het gebied, door bijvoorbeeld bh bandjes losser te doen. 

Daarnaast kan de juiste huidverzorging jou ook helpen om van de puistjes af te komen. Zoek voor producten met de volgende ingrediënten:

  • Salicylzuur (ontstekingsremmend en exfoliërend);
  • Benzoylperoxide (antibacterieel);
  • Alfa- hydroxyzuren;
  • Retinoïden;
  • Sulfur (antibacterieel);
  • Niacinamide (ontstekingsremmend).

Een aantal tips!

Nu je de oorzaken en oplossingen weet, kun je aan de slag om de puisten in jouw nek te verhelpen. Jammer genoeg is het niet voor iedereen de oplossing en komt niet iedereen zo gemakkelijk van zijn acne af. Kom jij maar niet van jouw puistjes af? Kom dan langs bij Skin Innovations. Wij helpen jou graag van jouw puistjes af. Informeer bij onze specialist, of maak gewoon direct een afspraak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *