Dit is de precieze hoeveelheid zonnebrand die je nodig hebt!

geplaatst in: Bescherming, blog | 0

We weten allemaal dat je zonnebrand regelmatig moet aanbrengen. Dus op een stranddag smeer jij je van top tot teen in, helaas aan het einde van de dag ben je nog steeds zo rood als een kreeft. Wat doe je fout?

Rood kreeftje

Zelfs als je jezelf om de twee uur in smeert kan het nog steeds gebeuren dat je eindigt als een rood kreeftje (en dat is nooit leuk). Wat is de reden dat dit alsnog gebeurd? Je gebruikt simpelweg niet genoeg van het juiste! Omdat je filosofie bij je huidverzorgsingsroutine ‘less is more’ is zal dit zeker niet je zonnebeschermingsmantra moeten zijn. Er zijn richtlijnen over de hoeveelheid SPF die je op je huid zou moeten smeren om het effectief te kunnen gebruiken en dit is waarschijnlijk meer dan dat je zou denken!

Welk product moet ik gebruiken?

Wat het insmeer proces nog ingewikkelder maakt is dat er verschillende zonnebrandproducten op de markt bestaan, welke moet je kiezen? Het is fijn dat er verschillende zonnebranden bestaan en jou belangrijkste factor voor het kiezen van een zonnebrand moet zijn dat je het lekker vindt smeren en ruiken en natuurlijk dat je het ook echt gaat dragen! Maar LET OP: het verschil in producten zal ook een verschil geven in de aanbevolen hoeveelheid in zonnebrancrème!

Lotions en crèmes

Voor lotions en crèmes: gebruik een volledig shotglaasje om jezelf van top tot teen in te kunnen smeren. Het is niet erg dat je een laagje op je huid houdt.

Sprays

Dan zijn er de sprays… De sprays zijn een nieuwe hype geworden in de zonnebrand industrie. Ze zijn lekker snel aan te brengen en vaak ook onzichtbaar, maar er is één sleutelregel om toch veilig te blijven. Spray minstens twee seconden op één plek en smeer dit daarna nog extra in met je handen. Behandel de zonnebrand spray niet als een parfum waar je hoopt dat de druppeltjes op de juiste manier terechtkomen. Wrijf de spray altijd nog even goed na!

Sticks

Andere mensen houden weer van de zonnebrand sticks. Vooral handig bij het aanbrengen van SPF op je gezicht of tijdens het sporten. Breng de sticks altijd twee keer aan op het te behandelen gebied. Eén keer gebruiken is niet genoeg om jezelf te beschermen tegen verbranding!

Naast het feit dat je zeker zonnebrand zult gebruiken, is het belangrijk om de zonnebrand overal aan te brengen. Inclusief de moeilijk bereikbare plekken die toch gemakkelijk kunnen verbranden. De meest gemiste plekken zijn je oren, oogleden, hoofdhuid, lippen en de bovenkant van je voeten.

Conclusie

Super dat je de tijd hebt genomen om deze belangrijke blog te lezen, wil je meer informatie over zonnebrand en bescherming neem dan contact met ons op! Hoe meer je weet hoe beter zeker op dit gebied!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *