Het effect van stress op de huid …

geplaatst in: blog, Huidproblemen | 0

Stress is slecht voor je gezondheid en wil je natuurlijk het liefste vermijden. Maar wist je dat stress ook effect heeft op de huid? Stress maakt een deel uit van ons dagelijks leven en kan worden veroorzaakt door gebeurtenissen die we niet kunnen controleren. Maar wanneer je de symptomen hiervan kunt herkennen en leert hoe je hiermee om kunt gaan, kun je de schade van stress beperken. 

De effecten van stress op de huid

Stress is een normale reactie van het lichaam op situaties die ons onder druk zetten en het nodig maken om veranderingen te maken. Stress kan ontstaan door onze omgeving, lichamelijke activiteiten of mentaal door onze gedachten. Het kan ook positief zijn, wanneer het ons alert en gemotiveerd houdt. Maar stress heeft dus ook negatieve effecten, zo is het namelijk schadelijk voor de huid!

Stress activeert een chemische reactie in het lichaam die de huid kan aantasten. De effecten van stress maken de huid gevoeliger en reactief. Daarnaast zal de huid minder snel kunnen herstellen. Wanneer we gestrest zijn produceert het lichaam meer van het hormoon cortisol. Cortisol zorgt ervoor dat de huid meer olie gaat produceren, waardoor we een vettere huid krijgen. En een vette huid is vatbaarder voor acne en andere huidproblemen. 

Huidproblemen die gepaard gaan met stress

  • Donkere kringen onder de ogen – stress kan de oorzaak zijn dat je er vermoeid uitziet, dan je werkelijk bent. Er bestaat namelijk een kans dat je niet voldoende van jouw nodige beauty sleep krijgt. 
  • Verslechtering van acne – aangezien stress ervoor zorgt dat de huid vetter wordt, vergroot het ook de kans op het ontstaan van acne. 
  • Drogere huid – de huid wordt gevoeliger wanneer je gestrest bent, waardoor de huid sneller droog wordt. Dit gaat vaak gepaard met het feit dat we minder water drinken en meer drankjes die cafeïne bevatten wanneer we gestrest zijn.                                              
  • Stress lijntjes – wanneer we gestrest zijn is de kans groot dat we meer gespannen zijn en we meer fronsen en knijpen met onze ogen. Dit versnelt het ontstaan van rimpels. 

Verminder jouw stress levels

Genoeg redenen om niet te stressen… Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wij hebben een aantal tips, hoe ook jij stress kunt verminderen:

  • Meer bewegen;
  • Langer slapen;
  • Vaker nee zeggen;
  • Meer rust nemen;
  • Verminder de inname van cafeïne, alcohol en nicotine;

Skin Innovations

Daarnaast is het natuurlijk ook erg belangrijk dat je de huid goed te verzorgen met de juiste producten en behandelingen. Bovendien is een gezichtsbehandeling natuurlijk ook heerlijk ontspannend. Lees hier meer over onze behandelingen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *