De droge winterhuid is het ergst! Je kunt dit vermijden…

geplaatst in: blog | 0

Dingen die nu gebeuren: het is weer truien weer, de temperatuur daalt tot onder nul en we krijgen een onwijs droge huid: dit noemen we de winterhuid… En ik ben het minst enthousiast over dat laatste!

Waarom heb ik een winterhuid?

Wanneer de luchttemperatuur daalt, zal de luchtvochtigheid ook dalen. Dit zorgt ervoor dat het vocht uit je huidcellen wordt gezogen. Het resultaat: een droge huid. Combineer dit met koude wind en de verwarming die nu steeds thuis aan staat. Beide putten je beschermende barrière uit, waardoor het extra moeilijk wordt voor je huid op gehydrateerd te blijven. Het risico op uitdroging, roodheid en schilfering neemt toe. Als je gevoelig bent voor eczeem of rosacea, kan het winterweer deze huidproblemen verergeren.

Eigenlijk maakt het niet uit welk huidtype je hebt, zelfs de olieachtige huidtypes voelen de effecten wanneer de thermostaat omhoog gaat. In de kou probeert je huid warmte te besparen door bloedvaten te vernauwen, wat op zijn beurt de buitenste lagen van je huid uitdroogt. Dit maakt de huid droog en dof. Fijne lijntjes worden daardoor (nog) beter zichtbaar.. Top…

winter skin

Maar je kunt er zeker van zijn dat je huid er het hele jaar zacht en gezond uitziet en dit is wat je moet doen! Zo voorkom je de droge winterhuid:

Investeer in een luchtbevochtiger

Dit kan helpen om juist wel vocht in de lucht te houden en zo de droge huid te voorkomen. Het is vooral handig om je luchtbevochtiger in de nacht aan te hebben zo wordt de huid extra ondersteunt terwijl het zijn herstellende werk doet.

Houd de huid bedekt als je naar buiten gaat

Nu heb ik het over sjaals, hoeden, handschoenen, etc. Wind gecombineerd met koude temperaturen kan de huid snel uitdrogen.

Skip de lange, warme douches en baden

Sorry dat we nu je heerlijke relax momentje wegkapen, maar probeer niet meer lang in een warm bad te gaan liggen. Dit is in de winter echt funest voor je huid. Houd de watertemperatuur op lauw en ga niet langer onder de douche of in bad dan vijf minuten. Wanneer je uit de douche of bad stapt droog de huid dan met een katoenen handdoek en breng direct een bodycrème en gezichtscrème aan!

Gebruik huidverzorgingsproducten met agressieve ingrediënten spaarzaam

Krachtige ingrediënten zoals retinol kunnen bijwerkingen hebben zoals het uitdrogen van de huid. Gebruik deze producten in plaats van iedere avond nu bijvoorbeeld maar één keer in de week. Dit kan schilfering helpen verminderen. Weet je niet precies of je de juiste producten gebruikt of wat de ingrediënten zijn. Vraag dan een specialist om informatie.

Verwissel je schuimende reiniging voor een lotion

Schuimende reinigingen bevatten vaak componenten die de huid kunnen uitdrogen. Kies daarom voor een reiniging die de huid, zeker in de winter, niet nog extra uitdroogt!

Breng een vette moisturizer aan op de droge huid 

Perfect zou zijn dat je de moisturizer aanbrengt zodra je onder de douche vandaan springt. Zo hou je het beste het vocht vast in de huid.

De bovenstaande tips zijn vooral gebaseerd op het gezicht. Wij weten ook dat de handen en ook het lichaam ook erg droog kan zijn in de winter. Gebruik hiervoor ook de juiste producten die gemaakt zijn om de huid te voeden en niet extra uit te drogen. Voor advies kun je het beste een schoonheidsspecialiste om advies vragen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *