6 Manieren om jouw huid ten goede te veranderen!

geplaatst in: blog, Huidverbetering | 0

Een goede huidverzorging kan ervoor zorgen dat de huid gezond is en straalt. Maar wat kun je doen om de huid gezond te houden? Op het internet lees je veel dingen over huidverzorging, maar wat werkt nu wel en niet? In deze blog zetten we een aantal tips, van huidverzorging specialisten op een rijtje. Wil jij een gezonde en stralende huid, volg dan de volgende tips:

  1. Een consistente ochtend en nachtroutine

Een gezonde huid bereik je niet zomaar in één dag. De waarheid is dat de gezondheid van de huid te maken heeft met jouw dagelijkse verzorging. Het is belangrijk dat je de huid dagelijks in de ochtend en in de avond goed verzorgt. Consistentie is hierbij belangrijk. Dat betekent niet dat het erg is om één dag over te slaan, dat gebeurt bij iedereen wel eens. Zorg dat jouw dagelijkse routine bestaat uit: reinigen, scrubben, hydrateren, behandelen, hydrateren en beschermen. 

  1. Let op de behoeften van de huid

Helaas is er niet één wondermiddel wat voor iedereen werkt. Het is belangrijk om bij huidverzorging te kijken naar de behoeften van de huid en jouw specifieke huidconditie. Vergeet daarbij niet dat de huid gedurende de tijd ook kan veranderen. Wanneer je ouder bent, heeft je huid andere behoeften nodig dan wanneer je jonger bent. Zorg dat je jouw huidverzorgingsroutine hier ook op aanpast.

  1. Behandel de huid die je zit in de spiegel

De behoeften van de huid kunnen per dag variëren. Behandel jouw huid zoals je die in de ochtend in de spiegel ziet. Op sommige dagen kan de huid bijvoorbeeld wat droger aanvoelen, zorg er dan voor dat je de huid extra hydrateert. Kijk elke dag naar de behoeften van jouw huid. 

  1. Maak scrubben en hydratatie een deel van jouw routine

Exfoliëren bereid de huid voor om producten beter op te kunnen nemen. Bovendien zal de huid meer stralen, wanneer je de dode huidcellen verwijderd hebt. Zorg dat je de huid daarom één keer in de week scrubt. Volg een scrub altijd op met een voedende crème.

  1. Vergeet je zonnebrand niet

Dagelijkse bescherming tegen de zon is misschien wel de belangrijkste stap die je kunt nemen in jouw huidverzorgingsroutine. Schadelijke UV-straling is namelijk de nummer 1 oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. 

  1. Zie een specialist

Last but not least… Onze laatste tip! Ga regelmatig naar een specialist voor een heerlijk ontspannen en verzorgende gezichtsbehandeling. De specialist voert een behandeling uit, die is gebaseerd op jouw huidtype en huidconditie. Daarnaast kan de specialist jou een op maat gemaakt huidadvies geven, die de resultaten van de gezichtsbehandeling ondersteunen.

Benieuwd naar onze gezichtsbehandelingen, neem dan contact op om een afspraak te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *