De magie van bindweefsel!

geplaatst in: Bindweefselmassage | 0

Bindweefsel is eigenlijk magie: iets wat steeds duidelijker wordt in de beauty branche. Het maakt niet alleen je spieren los die een rimpeleffect kunnen veroorzaken, maar het verbetert ook de bloedcirculatie, en dit is weer verantwoordelijk voor het leveren van zuurstof en voedingsstoffen aan de cellen. Daarnaast wordt er door het masseren de afvoer van afvalstoffen gemakkelijker gemaakt. Dus een bindweefselmassage is niet zo maar een massage, nee een massage, ook wel bindweefselmassage genoemd, kan veel meer dan alleen zorgen voor ontspanning.

Bindweefselmassage

Collega’s in mijn vak hebben wel eens verteld dat ze een man hebben laten huilen tijdens een bindweefselmassage. Super…! Tijd om zelf een bindweefselmassage te doen wordt niet heel erg aantrekkelijk op deze manier. Maar goed op hoop van zegen dan maar!

De behandeling

Vijf minuten na de behandeling zal je erachter komen dat de bindweefselmassage die wij geven in Tilburg niet de heerlijke ontspannen massage is die wij kennen. De woorden verborgen en camera zullen misschien door je hoofd gaan als je denkt dat het een ontspannende massage is….

Met de bindweefselmassage zal je merken dat er echt dieper de huid in wordt gedrukt om zo bij, je raadt het al, bindweefsel te komen. Door je bindweefsel heen lopen de belangrijke banen die, zoals eerder aangegeven, voedingsstoffen kunnen aanleveren of afvalstoffen beter kunnen afvoeren. Wanneer je een knopen hebt in je spieren of verklevingen in je bindweefsel, zal dit minder gemakkelijk gaan en kan je je daardoor ook echt fysiek en ook mentaal slechter voelen.

Bindweefsel voor mentale gesteldheid

Dus een bindweefselmassage kan ervoor zorgen dat ik me beter ga voelen mentaal? Ja dat kan zeker. Denk maar eens aan hoe jij je voelt wanneer je een knoop in je nek hebt zitten. Dan voel je je vaak minder fit waardoor je sneller moe bent. Een ‘knoop’ in je bindweefsel kan ervoor zorgen dat de voedingsstoffen zoals fruit, groente, maar ook zoals gezichtsverzorging niet komt op de plek van bestemming. Afvalstoffen niet uit je lichaam krijgen is ook iets wat ervoor kan zorgen dat je je minder lekker zult voelen. Heel raar voorbeeld maar als je een vuilnisbak heel lang laat staan zal deze er niet beter uit gaan zien, nee hij zal er alleen maar meer gaan stinken en er slechter uit gaan zien.

Bindweefsel voor huidverbetering

Naast je mentale gesteldheid kan je huidverbetering ook heel belangrijk vinden. En dat is mooi want dan zit je bij een bindweefselmassage helemaal perfect. De bindweefselmassage zorgt door de manier van masseren ervoor dat de huid weer beter doorbloed wordt (wat zorgt voor minder rimpels). Op lange termijn zorgt het er zelfs voor dat je huid gelift wordt. De spieren worden sterker dus zullen minder verslapt zijn in het gezicht.

Doet het pijn?

Eerlijk? Het is niet dat ik denk mmm geef mij iedere dag maar zo een heerlijk massage. Nee er wordt eigenlijk een soort van in de huid geknepen waardoor de verklevingen in het bindweefsel kunnen worden losgemaakt.

Hoe loop ik uit de schoonheidssalon?

Alsof je herboren bent! Waarschijnlijk merk je direct dat het bloed echt weer door je hele lichaam kan stromen. Sommige mensen voelen warme plekken op het gezicht, hier is het bloed weer in beweging. Je energie zal stijgen (dus zorg dat je thuis lekker jezelf nuttig kan maken;)).

Meer weten?

Meer informatie vind je op onze website. We noemen ons niet voor niets DE bindweefselspecialist van Tilburg! Direct een afspraak maken kan ook!

bindweefsel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *