16 tekenen dat je uit de zon moet!

geplaatst in: Bescherming | 0

Misschien voelde je je 2 seconden geleden nog prima.. Maar in de zon kan je je opeens ook heel erg slecht voelen. Wanneer je denkt dat je oververhit bent, ga dan direct uit de zon, doe je kleding uit en drink iedere 15 minuten een half glas water. Denk je dat je een zonnesteek hebt? Ga dan direct naar de dokter, drink niet, maar koel jezelf af met natte kleding. We hebben een aantal tekenen opgeschreven die kunnen wijzen op oververhitting of zelfs een zonnesteek.

Je hebt kramp

Wanneer je lichaam oververhit raakt, kan je pijn voelen in de vorm van krampen. Vooral als je aan het trainen bent. Als je denkt dat je krampen hebt door de hitte, ga dan naar een koele omgeving waar je even kunt rusten, water kunt drinken en strek je spieren voorzichtig!

Je hebt hoofdpijn

Er zijn een paar gevallen waarbij hoofdpijn hitte gerelateerd is. Een bonzende hoofdpijn bijvoorbeeld te maken hebben met oververhitting, maar het kan ook een teken van een zonnesteek zijn.

Je hebt koorts

Als je van een normale temperatuur naar koorts gaat, dan kan het zijn dat je een zonnesteek hebt. Alles boven de 40 graden moet goed in de gaten worden gehouden!

Je zweet veel

Een beetje zweten is natuurlijk begrijpelijk, zeker als het een warmere dag is dan normaal. Maar begin je nou onwijs veel te zweten dan kan dit een teken zijn van oververhitting.

Je pols is niet normaal

Oververhit raken kan op verschillende manieren invloed hebben op je hartslag. Wanneer je te maken hebt met oververhitting zal je waarschijnlijk een zwakke pols ervaren. Een zonnesteek zal daarentegen juist zorgen voor een snelle pols.

Je bent bleek

Wanneer iemand spookachtig wit wordt, is dit meestal een indicator dat er iets mis is. Een bleek gezicht met kippenvel kan een teken zijn van oververhitting!

Je huid is fel rood

Als je een pijnlijke rode, warme huid hebt, heb je waarschijnlijk jouw huid verbrand en is het belangrijk dat je direct in de schaduw gaat zitten. Gebruik een cooling gel zoals aloë vera of neem een koud bad!

Je bent moe

Als je merkt dat je extreem bent uitgeput dan kan het zijn dat je ook oververhit bent. Deze extreme vermoeidheid is belangrijk om in de gaten te houden!

Je huid is koud of klam

Als je oververhit bent zou je denken dat je huid dat ook is, maar niets is minder waar. Wanneer je oververhit raakt is het precies het tegenovergestelde, dan wordt de huid koud of klam.

Je hebt onwijze dorst

Een van de makkelijkste manieren waarbij je lichaam aan jou verteld dat het aan het oververhitten is, is dat je dorst krijgt. Zo laat je lichaam weten dat het iets nodig heeft om af te koelen. Op het moment dat je dorst krijgt ben je eigenlijk al licht uitgedroogd.

Zo bestaan er nog veel meer tekenen van oververhitting of zonnesteek, maar wij hebben de belangrijkste even op een rijtje gezet.

Bij Skin Innovations zijn wij gespecialiseerd in het verbeteren en beschermen van de huid. Ga je binnenkort op vakantie en wil je bescherming voor de huid meenemen? Of wil je meer informatie over huidverbetering, neem dan contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *