Microneedling, misschien heb je hier al over gehoord, misschien nog nooit. Microneedling is één van de nieuwste technieken op het gebied van huidverbetering. Het is een effectieve manier om dieper de huid in te gaan dan bij een gezichtsbehandeling mogelijk is. 

Wat is microneedling? 

Microneedling is eigenlijk het minuscuul beschadigen van de huid, d.m.v. kleine naaldjes die op het microneedle apparaat zitten. Er worden honderdduizenden kleine gaatjes in de huid gemaakt. Omdat je de huid stuk maakt gaat er een signaal naar de hersenen. Door deze prikkeling komen er in het bindweefsel groei- en helende factoren vrij. Deze zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine: wat ervoor zorgt dat de huid strakker en gezonder wordt. Naast het feit dat er extra collageen wordt aangemaakt, worden voedingsstoffen beter in de huid opgenomen. Er zijn namelijk allemaal hele kleine kanaaltjes in het gezicht gemaakt (wat niet met het blote oog te zien is) waardoor de producten veel dieper in de huid terecht kunnen komen.

Resultaten

Er zijn verschillende resultaten die behaald kunnen worden met microneedling. Skin Innovations raadt altijd aan de microneedling behandeling in een kuur verband te doen. Dit omdat er dan het beste resultaat te bereiken valt. De resultaten zijn als volgt: 

  • Versteviging van de huid: de bindweefselcellen krijgen een prikkeling van de hersenen om nieuwe bindweefselvezels te gaan produceren. Doordat het bindweefsel wordt gestimuleerd, zul je na enkele behandelingen al een versteviging in de huid merken. Huidproblemen als rimpels, fijne lijntjes en acnelittekens zullen geleidelijk verminderen;
  • Vernieuwing van de huidcellen: de cellen in de huid krijgen een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen sneller van het gezicht af en nieuwe huidcellen worden sneller aangemaakt. Daarnaast zorgt deze behandeling ook voor een zuiverend effect;
  • Egalisatie van de huid teint: het overmatig hebben van pigment zal door de vernieuwing van de huidcellen ook steeds meer vervagen. Zonschade, ouderdomsvlekken en pigmentvlekken zullen dus eigenlijk van de huid afschilferen waardoor de huid egaler wordt. 

Iets voor jou?

Microneedling hoeft niet altijd de beste oplossing te zijn voor jouw huidprobleem. Maar er zijn wel een aantal problemen waarbij deze behandeling dat extra duwtje in de rug kan geven: 

  • Fijne lijntjes en rimpels;
  • Acne littekens;
  • Andere soorten littekens;
  • Zonbeschadiging;
  • Pigment of ouderdomsvlekken;
  • Grove huidstructuur;
  • Striae / striemen.

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar het is ook niet iets waar je bang voor hoeft te zijn. Voorafgaand aan de behandeling wordt er een serum op het gezicht aangebracht waar het needle apparaat overheen zal gaan. De huid zal er na de behandeling wat roder uitzien dan normaal. Tevens kan de huid warm en prikkelend aanvoelen. Deze verschijnselen zijn normaal en zullen in een dag afnemen. Ook kan de huid gaan schilferen, dit is een gunstige reactie die ontstaat. De huid is aan het werk! 

Bij Skin Innovations in Tilburg gebruiken we voor microneedling het merk Genosys. Lees hier meer over dit merk.